Gündem

İdlib şehitlerinin isimleri ve kimlikleri belli oldu mu?

İdlib hava saldırısı sonucunda şehit düşen 33 askerimizin isimleri, kimlikleri ve memleketleri ile ilgili ilk bilgiler gelmeye başladı. Son dakika bilgilere göre Suriye’nin İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısında şehit olan 33 askerden dördünün kimliği belli oldu. 

HATAY VALİSİ İDLİB ŞEHİTLERİ İLE İLGİLİ İLK BİLGİYİ VERDİ

Esed rejim güçlerinin yaptığı hava saldırısında 33 mehmetçiğin şehit olduğunu duyuran Hatay Valisi Rahmi Doğan hastanede tedavisi süren askerlerin hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtti. Vali Doğan’ın açıklamaları şöyle:

Esed rejim güçlerinin yapmış olduğu hava saldırısı sonucu TSK mensuplarımızdan 4 Mehmetçiğimiz tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. 4 Mehmetçiğimiz daha şehit olmuştur. Yapılan hava saldırıları sonucu 33 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur. Hastanelerdeki yaralı askerlerimizin hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

İdlib şehitlerinin isimleri ailelerine haber verildikçe açıklanıyor. Şu ana kadar ismi açıklananlar şunlar:

– Uzman Çavuş İbrahim Tüzel  (24) / Mersin
– Onbaşı Turgut Burkay Korkmaz (23) / Antalya 
– Uzman Onbaşı Ahmet Saygılı (23) / Kahramanmaraş
– Yüzbaşı Süleyman Şahin’in (35) / Afyonkarahisar

ANTALYA ŞEHİDİ UZMAN ONBAŞI TURGUT BURKAY KORKMAZ

İdlib şehitlerinin isimleri ve kimlikleri belli oldu mu?

Uzman Çavuş İbrahim Tüzel’in (24) acı haberi, Mersin’in Erdemli ilçesinde yaşayan ailesine verildi.Erdemli Kaymakamı Avni Kula ile beraberindeki heyet, sabah saatlerinde, acı haberi şehit Uzman Çavuş İbrahim Tüzel’in Alibeyli Mahallesi’nde oturan babası Şuayip ile annesi Gülten Tüzel’e verdi. 7 kardeş olan Tüzel’in babaevi, Türk bayraklarıyla donatıldı. Tüzel ailesinin yakınları ve komşuları da taziye için eve geldi. Şehit Uzman Çavuş İbrahim Tüzel’in cenazesinin, Erdemli’de toprağa verileceği öğrenildi.

MERSİN ŞEHİDİ UZMAN ÇAVUŞ İBRAHİM TÜZEL

İdlib şehitlerinin isimleri ve kimlikleri belli oldu mu?