Gündem

İl Valiliği kararı resmen duyurdu: Hepsi 14 gün boyunca kapatılacak

Edirne’de cuma günleri kurulan Ulus Pazarı, uygun ve kaliteli ürünleriyle, komşu ülkelerin vatandaşları tarafından da tercih edilen alışveriş merkezlerinden biri haline gelirken artan corona virüsü vakalarından dolayı Edirne Valiliği tarafından çok önemli bir karar alındı. 

İKİ HAFTA BOYUNCA KAPATILACAK

Özellikle Bulgaristan vatandaşları, geldikleri pazarda her türlü ihtiyaçlarını karşılayarak ortalama 3 bin liralık alışveriş yapıyor. Türkiye ile Bulgaristan’da artış göstermesi nedeniyle Edirne Valiliği İl Sağlık Kurulu, Ulus Pazarı hakkında çok önemli bir karar verdi. Bu karar kapsamında pazar iki hafta boyunca açılmayacak.

“GEREKLİ TEDBİRLER ALINMIŞTI”

27 Kasım 2020 ve 4 Aralık 2020 tarihleri için uygulanacak kapatma kararı ile ilgili konuşan Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Bülent Reisoğlu pazarda gereken tedbiri aldıklarını gelen hereksin ateşinin ölçüldüğünü belirterek şöyle devam etti:

“Sürekli hem Bulgarca hem de Türkçe uyarı anonsları yapılıyordu. Esnafımız ve vatandaşımız pazar yerine maskesiz giremiyordu. Sürekli hem Bulgarca hem de Türkçe uyarı anonsları yapılıyordu. Esnafımız ve vatandaşımız pazar yerine maskesiz giremiyordu.”