Gündem

İmamoğlu'ndan flaş çağrı: Bütün zamları geri alsınlar

Türkiye’nin gündemine oturan İstanbul’daki su fiyatlarına yüzde 20 zam teklifi İBB Meclisi tarafından oylanarak reddedilmesi sonrasında İmamoğlu tarafından flaş açıklamalar geldi.

İMAMOĞLU ÇİLEDEN ÇIKTI

Su fiyatlarına yüzde 20 zam teklifinin reddedilmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu adeta çileden çıktı.

YÜZDE 20 ZAM TEKLİFİ KABUL EDİLMEDİ

16 milyon insanın yaşadığı İstanbul’da 2020 yılında su fiyatlarına yüzde 20 zam gelmesi teklif edilmişti. İBB meclisinde büyük çoğunluğu oluşturan AK Parti ve MHP oyları ile zam teklifinin reddedilmesiyle İmamoğlu ne yapacağını şaşırtdı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Ucuz kahramanlık’ olarak nitelendirdi.

ALAY ETMEYİN

Yapılan zam teklifi reddedilmesinin ardından açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Vatandaşın aklıyla alay etmeyin. Bu zammın yapılmasını istemediniz mi? Hadi o zaman ben de sizi davet ediyorum, AKP milletvekillerinize seslenin, bu millet adına bütün zamları geri alsınlar. Millet de rahatlasın, İSKİ de rahatlasın” çağrısı yaptı.

KANAL İSTANBUL İÇİN REFERANDUM TEKLİFİ

Türkiye içinde büyük bir proje olarak değerlendirilen Kanal İstanbul projesi hakkında da açıklama yapan İmamoğlu bu projeye ihtiyaç olmadığını belirterek bu konu da referandum yapılmasını gündeme getirdi. İmamoğlu “Kanal İstanbul’a harcanacak para ile İstanbul’un deprem sorununu çözelim. Tümüyle yanlış bir iştir karşısındayız” ifadelerini kullandı.