Gündem

İş İmkanlarına İlişkin Başbakan Yıldırım'dan Önemli Açıklama !

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul’da bir otelde düzenlenen “Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) 10. Avrupa Bölge Toplantısı”na katıldı. Başbakan Yıldırım burada yaptığı konuşmada, toplantı için İstanbul’un seçilmiş olmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Bunun yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım iş imkanlarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

“HÜKÜMETİN GÖREVİ OLMALI”

Başbakan Binali Yıldırım konu ile ilgili olarak açıklamalarında “Bölgemiz ve ülkelerimizin huzuru için, istikrarı için, toplumsal barışı için yapmamız gereken şey; vatandaşımızın sesine kulak vermek, birlikte çalışmak. Tüm değişim unsurlarını dikkate alarak insanlarımıza çalışacakları iyi bir iş imkanı oluşturmak her hükümetin görevi olmalı.” ifadelerine yer verdi.

“İSTİHDAM ALANINDAKİ TEMEL YAKLAŞIM”

Ayrıca Başbakan Binali Yıldırım “Hükümet olarak istihdam alanındaki temel yaklaşımımız; daha fazla, daha nitelikli iş imkanı oluşturmaktır. Burada çalışma barışı ve çalışanlarımızın huzuru, bizim önceliğimizdir. Bu amaca yönelik olarak bir yandan ekonomi büyürken, diğer yandan mevcut iş gücü potansiyelimizin niteliklerine uygun emek, alın teri ve istihdam dostu bir büyümeyi hedefliyoruz. İş gücü piyasasının daha etkin işlediği bir ortamda işsizliği kalıcı şekilde makul oranlara indirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA