Gündem

İstanbul'da Sağanak Yağıştan Dolayı Alt Geçit ve Evleri Su Bastı

Geçtiğimiz cumartesi günü İstanbul’da özellikle Avrupa Yakası’nda sağanak yağış etkili olmuştu. Yağışın ardından bugün de Anadolu Yakasında sağanak yağış etkili oldu.

METREKAREYE ORTALAMA 15 İLE 20 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

İstanbul Büyükşehir Belediyei Afet Koordinasyon Merkezinden bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Kadıköy, Pendik, Tuzla, Ümraniye ve Sancaktepe bölgelerinde metrekareye ortalama 15 ila 20 kg arasında yağış düştüğü belirtildi.

Meydana gelen yağıştan dolayı Ataşehir’de su baskınları yaşandı. Konu ile ilgili olarak yaşan suların dolduğu zemin kattaki dairede mahsur kalanlar oldu. Mahsur kalanlar bahçeye çıkarak canlarını kurtarabildi.

İstanbul, Anadolu Yakası’nda etkili olan sağanak yağış nedeniyle Ataşehir, İçerenköy Mahallesi Ata Sokak’ta su baskınları yaşandı. Sokakta bulunan bir evi de su bastı. Zemin kat ve bahçede insan boyunca yükselen taşkın suları nedeniyle evde yaşayanlar, mahsur kaldı. Mahsur kalanlar, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Şiddetli yağıştan dolayı Anadolu Yakası’nda Feneryolu Marmaray durağının alt geçidi de sular altında kaldı. Bunun yanı sıra su baskını dolayısıyla alt geçitteki 2 otomobilde bulunan 3 kişi mahsur kaldı. Haber verilmesinin ardından olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Ekipler tarafından araçta mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı.