Gündem

İstanbul ve Ankara’daki Toplu Taşıma Ne zamana kadar ücretsiz?

15 Temmuz darbesinden sonra halkın demokrasi nöbetine çıkması ve  demokrasisine sahip çıkabilmesi için uygulanan Ücretsiz toplu taşıma hizmetinde İstanbul ve Ankara’da düzenlemeler yapıldı.

Toplu Taşıma Düzenlemesi İstanbul’da

İstanbul’daki İETT Otobüs ve raylı sistemler 7 Ağustos  pazar saat 00:00 ‘ a kadar uzatıldı. 7 Ağustos Pazar saat 00:00’a kadar İETT Otobüsleri ve Raylı sistemler saat 20:00 ve 06:00 saatleri arasında ücretsiz yolcu taşımaya devam edecektir.

Toplu Taşıma Belirtilen Saat dışında ücretli olacak . Halk Otobüsleri Şehir Hatları Otobüs Aş ler ve Deniz motorları artık ücretli hizmet vermeye devam edecektir.

Başkan Kadir Topbaş , yaptığı açıklamada 16 Temmuz darbe girişiminden sonraki günden itibaren ücretsiz hizmet veren minibüs ve dolmuş esnafının mağduriyet oluştuğuna ve bunun hakkında bir an önce bir düzenleme yapılacağı ifadesini kullanmıştı .

Ankara’da Yapılan Düzenlemede

Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek , 16 Temmuz itibariyle başlanılan ulaşım seferlerin ücretsiz uygulamasında 1 hafta daha uzatılmaya gidildiğini bildirdi .

Gökçek 8 Ağustos Pazartesi sabahına kadar bütün belediye otobüsleri ,metro ve Ankaray ‘ıda kapsadığını bildirdi. Ankara yapılan uzatılmada toplu taşımanın tüm gün olacağı anlaşılıyor.