Gündem

İzmir- Manisa Yolunda Yolcu Otobüsü Yandı! Ambulans ve İtfaiye Sevk Edildi!

Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde, seyir halindeki yolcu otobüsü motor kısmından bir anda alevlenerek tutuştu. Yangında can kaybı yaşanmazken otobüs kullanılamaz hale gedli.

Yaşanan olay saat 19.30 sıralarında gerçekleşti. Otobüs Manisa’nın Kırkağaç ilçesi Firdanlar mevkiinde gerçekleşti.

İzmir-İstanbul seferini yapan 34 FS 4802 plakalı Metro Turizme ait yolcu otobüsü seyir halindeyken bir anda alevlere teslim oldu. Motor kısmında henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı.

Motordan dumanların yükseldiğini gören otobüs şoförü yolcuları tahliye etti ve durumun bildirilmesi üzerine Balıkesir ve Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, otobüs yangınına ilk müdahalede bulundu.

Yangın kısa süre içinde kontrol altına alındı ancak otobüs kullanılamaz hale geldi. Yaşanan yangında ölen veya yaralanan olmadı.

Manisa Valiliği olaya ilişkin yazılı açıklama yaptı ve;

“03.08.2019 günü saat 19.30 sıralarında İzmir istikametinden İstanbul istikametine doğru giden yolcu otobüsünde, Manisa Kırkağaç ilçesi D-565 karayolu Firdanlar mevkiinde henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın meydana gelmiştir.

Olay yerine intikal eden itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın söndürülmüştür. Olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmamıştır.” denildi.