Gündem

Kamuda Bylock Alarmı ! 53 Bin Kişilik Liste SGK'ya Bildirildi

 Kamuda Bylock Alarmı !  

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Bilişim uzmanlarının Bylock isimli cep telefonu uygulamasının şifresini kırmasından sonra, örgütün yapılanması hakkında çok büyük bilgilere erişildi. FETÖ mensuplarının kullandığı Bylock uygulamasının şifreleme sisteminin MİT tarafından kırılmasından sonra , örgütle bağlantılı kamu personelinin tespiti kolaylaştı ve ilgili uygulamayı kullanarak örgüt içi haberleşme yapan kişiler hakkında harekete geçildi.

Daha önceki haberlerimizde 53 bin kişilik bir listenin oluşturulduğu ve SGK’ya ilgili listenin gönderildiği sizlere bildirmiştik. Kamu kurum ve kuruluşlarındaki FETÖ temizliği açısından çok kritik bir adım olarak görülen “Bylock Şifresinin Kırılması” bu çalışmadan sonra açığa alma işlemleri hız kazandı. Kamu kurum ve kuruluşunda FETÖ’nün ilgili uygulamasını kullanarak birbiriyle iletişime geçtiği tespit edilen militanlar tespit edildi.

Bylock’un MİT’in titiz çalışması sonrası kırılmasından çok kısa zaman sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM’de görevli Şube Müdür Yardımcısı B.Ç , FETÖ soruşturmaları kapsamında göz altına alıunmıştı. Bylock sarsıntısı ise sürüyor, son yapılan soruşturmalar sonrasında Ankara Emniyetinde görevli 190 emniyet mensubununda açığa alındığı bilgisi geldi.

Kamupersoneli.net | Ankara