Gündem

Konya'da Canlı Bomba Tehlikesi

Konya’da hakkında arama kararı bulunan ve “canlı bomba” olduğu öne sürülen bir kadın ve 4 kişi yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü kaynaklarından alınan bilgilere göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Konya Merkez Karatay ilçesi Tatlıcak Mahallesi’ndeki eve şüpheli bir kadının geldiği ihbarı üzerine hemen harekete geçti.

Şüphelinin, canlı bomba eylemi hazırlığında ve terör örgütü PKK/KCK’nın gençlik yapılanması içerisinde görevlendirilen “Rojda” kod adlı Necla Y. olabileceği değerlendirildi.

Merkez Karatay İlçesinin Tatlıcak Mahallesi’ndeki iki adrese düzenlenen operasyonlarda, Heybet B. ve Şeref B. gözaltına aldı. Necla Y. ise bulunamadı.

Şüphelilerden Heybet B’nin cep telefonunda, Necla Y. ile Kudret B’nin iki gün önce birlikte çekilmiş fotoğrafları bulundu.

Çalışmasını yoğunlaştıran ekipler, Kudret B. ve Sabri B’yi de kent merkezindeki evlerinde yakaladı, Necla Y. ise Selçuklu ilçesi Dokuz Mahallesi’nde gözaltına aldı.

Kobani’de (Ayn el-Arap) eğitim alan ve Suriye’den iki gün önce Konya’ya gelen Necla Y’nin, kentte polislere yönelik eylem yapmayı planladığı öğrenildi. Necla Y, Heybet B, Şeref B, Kudret B. ve Sabri B’nin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

AA