Gündem

Koronavirüs vakaları artıyor! 4 ilimizde karantina uygulaması başladı!

Bugün dört ilimizde salgın sebebiyle karantina uygulaması başladı. Artan vaka sayıları sebebiyle, salgının kontrol altına alınması için dört ildeki bazı yerleşim yerleri karantina altına alındı.

BALIKESİR

Balıkesir’in Edremit ilçesinde fırın ve pastanenin yer aldığı 4 katlı bina karantina altına alındı. 14 gün boyunca karantina altında olacak olan fırına ilişkin şu açıklama kaydedildi:

“İlçemizi tehdit eden Korona virüs salgını nedeniyle bulaş riskini en aza indirmek için pozitif vaka yoğunluğu ve vakaya temaslı yoğunluğu belirlenen İkizçay Mahallesi Atatürk Caddesi A Blok No 43-1 ve İkizçay Mahallesi Atatürk Caddesi B Blok No 43-2 Edremit Balıkesir adreslerinin iç mekân yerleşimleri ile beraber aynı adreste bulunan işletmelerinde 27.06.2020 tarihi itibariyle 14 gün süreyle 10.07.2020 tarihine kadar karantina uygulanmasına karar verildi”

KAYSERİ

Kayseri’de test sonucu pozitif çıkan bir kişinin oturduğu bina karantina altına alındı. Bina girişine, binanın karantina altında olduğunu belirten bir uyarı asıldı. 6 kişilik ailenin ihtiyaçları Vefa Destek Grupları tarafından karşılanacak. Karantina altına olan bina Kayseri’nin Yakut Mahallesi Ayvacık Caddesi No: 79’da bulunuyor.

Koronavirüs vakaları artıyor! 4 ilimizde karantina uygulaması başladı!

KOCAELİ

Kocaeli’nde bulunan bir sokak da salgın sebebiyle karantina altına alındı. Kocaeli İnönü Mahallesi 1954’üncü Sokak’ta pozitif vakaların olduğu tespit edildi. Bölgedeki karantina uygulaması 7 gün boyunca devam edecek.

BİNGÖL

Karantina uygulamasına geçen bir diğer il de Bingöl oldu. Konuyla ilgili Bingöl Valiliği’nden şu açıklama kaydedildi:

“Karlıova İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 28/06/2020 tarih ve 75 sayılı kararı ile halk sağlığının korunması, Covid-19 salgınının kontrol altına alınması amacıyla 28/06/2020 tarihi saat 08.00’den itibaren ilçemiz Mollaşakir köyü Tarlacık mezrasının tüm giriş ve çıkışlara kapatılarak 14 gün süreyle karantina altına alınmasına karar verilmiştir”