Gündem

Kullanıcıları Korkutan Açıklama: WhatsApp'ı Hemen Silin !

WhatsApp kullancılarını yakından ilgilendiren bir açıklama geldi.

“WHATSAPP’I SİLİN”

Rusya merkezli anlık mesajlaşma platformu Telegram’ın kurucusu Pavel Durov çok önemli bir açıklama yaptı ve “Tüm fotoğraflarınızın ve mesajlarınızın bir gün herkese açık bir şekilde paylaşılmasını istemiyorsanız WhatsApp’ı silin” uyarısında bulundu.

Rus girişimci, bu yılın başlarında WhatsApp’ta keşfedilen bir arka kapı üzerine çeşitli açıklamalarda bulunmuş ve WhatsApp’ın hiç bir zaman güveli olmadığını söylemişti. Grişimci bu konu hakkında şirketin gizlilik odaklı bir hizmet haline gelmesi için, tüm pazarları kaybetme ve kendi ülkelerindeki yetkililerle çarpışma riskini göze almak zorunda olduğunu ifade etmişti.

Rus istihbarat ajansı FSB, geçtiğimiz yıl Petersburg metro istasyonundaki bombalı terör saldırısı sonrasında Telegram’dan kullanıcıların konuşma geçmişlerini teslim etmesini istemişti. Bu isteği reddeden Durov, kullanıcılarının güvenliğini riske atacak hiçbir veri paylaşımında bulunmayacaklarını ifade etmişti.

SON SÜRÜME GÜNCELLEYİN 

WhatsApp’ta bulunan açık ise kullanıcıları endişelendirdi. Hindistan’da bulunan açık, hacker’ların içinde kötü amaçlı yazılım bulunan bir video ile kullanıcıların mesajlarına erişmesine olanak sağlıyor. Ayrıca kullanıcılardan son sürüm güncellemesini yapmaları da istendi.