Gündem

Kurban Bayramında Kaçan Boğa Erzincan'da Bir Yaylada Bulundu

Söz konusu olay Erzincan Üzümlü ilçesinde, Kurban Bayramından 1 gün önce meydana geldi. Oral Sarıoğlu aile bireyleri ile birlikte 7 bin lira vererek, yaklaşık 200 kilo ağırlığında kurbanlık boğa aldı.

BOĞA BULUNAMADI

Boğa akşam saatlerinde belediyenin mezbahasına götürülürken sahibinin elinden kaçtı. İlçe merkezinde boğayı yakalamak için kovalamaca başladı. Akşam saatlerinde ise fenerler ile boğayı arayan Sarıoğlu ailesi tüm çabalara rağmen bulamadı.

YENİDEN KURBANLIK ALDI

Kurbanlık boğasını bulamayan Oral Sarıoğlu, güvenlik güçlerine haber vermesinin ardından bayramın birinci gününde yakınları ile birlikte ilçenin yüksek kesimlerinde yeniden aramaya çıktı. Bu aramalarda, dağlık alanda havadan arama yapılması için drone kiralandı. Bayramın üçüncü gününe kadar devam eden bu arama da sonuç vermedi. Bunun üzerine Sarıoğlu, kaçan kurbanlıktan umudunu kesti ve yeniden kurbanlık aldı.

BAŞKA ÇOBANA AİT SÜRÜNÜN ARASINA KARIŞMIŞ

Kurban Bayramının ardından aile bölgedeki tüm köylere ve hayvan yetiştiricilerine haber ulaştırdı ve kaçan boğanın ilçeye yaklaşık 10 kilometre ve 3 bin 200 metre yükseklikteki Sarıkaya köyünün yaylasında, başka çobana ait sürünün arasında olduğu haberini aldı.

Sürü sahibi, görüştüğü Sarıoğlu’na, hayvanının kendi ineklerinin arasında olduğunu ve gelip alabileceğini söyledi. Sarıoğlu hayvanın alınması için 2 kişi görevlendirdi ve şöyle konuştu:

“2 arkadaş önce araçla ardından 4-5 kilometre yürüyüşün ardından yaylaya ulaşarak gece vakti boğayı indirecekti; ancak tek başına gelmediği için onlar da başarılı olamadılar. Bölge dağlık olmadığı ve yol bulunmadığı için sürü sahibi ile yaptığımız görüşmede orada kalmasında ve kış ayları ile birlikte tüm hayvanların yayla dönüşünde indirmeye karar verdik”