Gündem

Meteoroloji O İlleri Saat Vererek Uyardı ! Çamur Yağacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından çok önemli bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada bazı illerimiz için sağanak yağış uyarısı yapıldı. 

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada bazı illerimiz için saat verilerek yapılan uyarıda bazı illerimiz için de çamur yağacağı belirtildi. 

SAĞANAK YAĞIŞ GELİYOR

Yapılan son değerlendirmeler kapsamında ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Düzce, Zonguldak, Samsun, Gümüşhane, Bayburt, Antalya, Hakkari, Van, Bitlis ve Muş çevrelerinin yağışlı geçeceği ifade edildi.

Bunun yanı sıra söz konusu açıklamada yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyı kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması beklendiği ifade edilerek Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu bölge genelinde toz taşınımı hadisesi beklendiği vurgulandı.

Hava ıcaklığının yağış alan yerlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ifade edilen açıklamada rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu’nun doğusu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde zaman zaman kuvvetli olarak eseceği belirtildi.

Meteoroloji O İlleri Saat Vererek Uyardı ! Çamur Yağacak

ÇAMUR YAĞACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi:

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Ülkemizin güney kesimlerinde görülecek toz taşınımı hadisesinin, akşama kadar Doğu Akdeniz kıyı kesimlerinde (Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye), akşam saatlerinden Cumartesi(07.03.2020) öğle saatlerine kadar Güneydoğu Anadolu bölge genelinde etkili olması beklendiğinden başta yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış, hava kalitesi ve görüş mesafesinde azalma ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.