Gündem

MHP Milletvekili Arzu Erdem'den PÖH Alımına İlişkin Yaş ve Kadın Kontenjanı Talebi!

Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili Arzu Erdem sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu bir paylaşım ile polis alımlarında aranan bazı şartlar konusunda ve kadın kontenjanının artırılmasına yönelik açıklamalarda bulundu. 

MHP Milletvekili Erdem tarafından yapılan paylaşımlarda yer alan içeriklerde, polis alımlarında yaş şartının esnetilmesi konusu ve İçişleri Bakanlı Süleyman Soylu tarafından açıklanan kadın kontenjanı konusu ön plana çıktı.

MHP MİLLETVEKİLİ ARZU ERDEM’DEN PÖH ALIMINA İLİŞKİN ÖNERİLER

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, resmi Twitter hesabı üzerinden 18 Aralık tarihinde TBMM Genel Kurulu’nda yapmış olduğu konuşmayı paylaştı. 

KADIN KONTENJANI

Arzu Erdem yapmış olduğu konuşmasında, PÖH alımlarında kadın kontenjanın artırılması gerektiğini ifade etti. Özellikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından açıklanan kadın kontenjanı sözünü hatırlatan MHP İstanbul Milletvekili Erdem kızların bu görev için hazır olduklarını ifade etti. Vatan aşkının cinsiyeti var mı? diye soran MHP Milletvekili Erdem ‘kızlarımızın da polis özel harekat alımı noktasında değerlendirilmesinin şart’ olduğunu söyledi.

YAŞ ESNETİLSİN TALEBİ

POMEM alımları konusundaki değerlendirmelerinde önlisasns adayların alımlarının gerçekleştirilmeye başlandığını hatırlatan MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem yaş kriterinin aşağı doğru çekildiğini aktardı. Bunun bir eksiklik olduğun ifade eden Arzu Erdem yaş şartının esnetilmesini isterken konunun değerlendirilmesinde fayda olduğunu ifade etti.

”Polis Meslek Eğitim Merkezleri alımlarında, 2 yıllık çalışma döneminde vermiş olduğumuz mücadeleler sonucunda önlisanslı kardeşlerimizin alımları artık gerçekleşmektedir. Lakin alımla ilgili yaş düzenlemesi aşağı doğru çekildiği için burada tekrar yaşın esnetilmesi için ve kadın kontenjanının artırtılması ile ilgili bir eksiklik görülmektedir. Değerlendirilmesinde fayda var. Kardeşlerimizin bu talepleri haklı talep olarak önümüzde duruyor. ”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum