Gündem

Mustafa Destici: Bedelli Askerlik Rakamını Adil Bulmuyoruz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici yeni bir açıklamada bulundu.

Destici Meclis’te düzenlediği basın toplantısında partilerinin dokuz yıl sonra yeniden Meclis’te yer aldığını ifade etti.

Bedelli askerlikle alakalı olarak detayları paylaşan Destici bu konuda ise;

“Bizler başından beri bunu ifade ettik. İlkesel olarak bedelliye karşıyız ancak bu çıkacak. Eğer çıksa bile o zaman birkaç takım önerilerimiz ve tekliflerimiz olacaktır.

Burada doğru olanın yapılması gerekir. Adaletin tesis edilmesi ve var ise mağduriyetlerinin giderilmesi yığılmalarının önlenmesi adına biz bunları söylemekteyiz.

Asker alma sistemimizde bir problem olduğu bellidir. Bir defa bunun ortadan kaldırılması gerekiyor.

Bu kadar asker kaçağı bakaya bedelli talep edecek pozisyona gelmiş ve yüzbinlerden hatta milyonlar konuşuluyor. Nasıl bir sistem ki milyonlarca askerliğini yapmamış veya kaçak duruma düşmüş insanlar üretiyor:

Yaş 25, gün 28, bedel 15. Bu kadar tik tak şeklinde olmaması lazımdır. Yaşa ve güne bir itirazımız yok. Mutlaka bir askeri elbiseyi giyip temel eğitimi almaları gerekiyor.

Bunu alırken, devlette, kamuda ya da özelde çalışan insanların hak kaybına uğramaması lazım. Vatan borcunu yapmak için gittiğinde ve geri döndüğünde mutlaka işinin başına dönebilmesi lazım. Bunun mutlaka yasal çerçevesinin çok net çizilmesi lazım.

Biz, herkes için 15 bin TL rakamını adil bulmuyoruz. Burada gelire göre bir düzenlemenin yapılmasını istiyoruz.

Herkesin kendi bütçesine, gelirine göre altından kalkabileceği bir rakamın belirlenmesi lazım.

Devletin eğer buradan bir beklentisi varsa o zaman yüksek geliri olanlara yüksek, düşük geliri olanlar düşük vererek yine bu dengeyi sağlayabilir ve hatta daha yüksek gelirde elde edebilir.

En son çıkarılan bedelli askerlikten 250 bin civarında faydalanan olmuş. Madem bir milyona yakın insandan bahsediliyor o zaman hepsinin faydalanabileceği bir düzenleme yapılması lazım.” dedi.

Kamupersoneli.net I ANKARA