Gündem

Nabi AVCI'dan Ensar Vakfı Açıklaması

Karaman’da 10 çocuğun cinsel istismara uğradığı gerekçesiyle açılan dava Türkiye Gündemine bomba gibi düştü.

Karaman’da 2013 yılında ensar vakfı’nın yurdundan kalan ortaöğretim çocuklarına öğretmenleri tarafından tecavüz edildiği haberi tüm Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Ensar vakfı hakkında medyada çok fazla içerik üretiliyor ve sosyal medya paylaşımı yapılıyor. Aile Bakanı konu hakkında “Bir kişinin suçu tüm ensar vakfına mal edilemez” şeklinde açıklama yapmıştı. Aile bakanının açıklamaları sornrasında milyonlarca insan sosyal medyadan bakanlığa tepki yağdırmıştı.

Nabi AVCI’dan Ensar Vakfı Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise bu güne kadar konu hakkında herhangi bir açıklama yapmamıştı.Gün içerisinde bir gazetecinin kendisine yönelttiği ensar vakfı sorusuna;”Bu konuda kendimizi yargının, savcının yerine koyarak şimdiden bazı şeyler konuşmak doğru olmaz. Çok üzücü bir olay, çok utanç verici bir olay. Zaten konu yargıya intikal etmiş, benim bu konularda daha fazla söyleyecek bir sözüm de yok. Soruşturmalarımız devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı olarak biz ne yapmamız gerekiyorsa onu yapıyoruz. Onun dışında MEB, pek çok sivil toplum kuruluşuyla imzaladığı protokollerle işbirliği yapıyor, yapacak, bundan önce de yapmıştır, bundan sonra da yapacaktır. ” şeklinde cevap verdi.

Ensar vakfıyla işbirliğinin devam edeceğini belirten Milli Eğitim Bakanı 1 kişinin suçu tüm camiayı töhmet altında bırakmamalı dedi. Sonraki dönemlerde de ensar vakfı gibi eğitime katkıda bulunan vakıflarla iletişimi ve işbirliğini devam ettireceğini dile getiren Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı “Eğitime katkıda bulunan her türlü sivil toplum kuruluşuyla, vakıfla, dernekle, kamu kuruluşuyla işbirliği yaparız.” dedi.

Her türlü gündem haberi, kamu haberi ve daha fazlası için android uygulamamızı indirmenizi tavsiye ederiz.

Kamupersoneli.net