Gündem

Ordu'da Yaşanan Sel Felaketine Dair Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Açıklama

Ordu’da yağmurların etkili olması sonucu Ünye ilçesinde Cevizdere Deresi’nin su seviyesinin yükselip taştı. Bunun sonucunda Karadeniz Sahil Yolu polis ekipleri tarafından tedbir amaçlı olarak trafiğe kapatıldı. Yaklaşık yarım saat sonra ise köprü kısmen çöktü.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından ise bölgede geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı. Karadeniz Sahil Yolu’nda uzun araç kuyrukları oluştu. Ayrıca konuya dair yapılan açıklamada Ünye İlçesi’nde 8 köprünün yağışlar nedeniyle çöktüğü bildirildi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN İLK MESAJ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu’nun Ünye İlçesinde meydana gelen sel felaketine ilişkin Ordu Valisi Yavuz ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz’dan detaylı bilgi edindi. Yaşanan felakete ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AFAD Başkanı Güllüoğlu’na talimat veren Cumhurbaşkanı Erdoğan bu iki ismi bölgeye gönderdi. Konuya dair açıklamalarında tüm imkanların seferber edilmesini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Tüm imkanlar seferber edilerek yaralar sarılacak.” ifadelerini kullandı. 

Ordu’da yaşanan felakete ilişkin son olarak ise Ordu Valisi Seddar Yavuz, vatandaşları dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayarak “Valiliğimiz koordinesinde kriz merkezi oluşturuldu, devletin tüm imkanları seferber edildi.” dedi.Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da incelemelerde bulunmak üzere sel felaketinin yaşandığı Ordu’ya gidecek.

Kamupersoneli.net – ANKARA