Gündem

ÖSO Menbiç'e Türk Bayrağı Dikti

Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında Suriye’nin El Bab kentini terör örgütü DEAŞ’tan temizleyen Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) desteklediği Özgür Suriye Ordusu, rotasını Menbiç’e çevirdi.

Suriye’de Menbiç’e doğru ilerleyen, TSK destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bünyesinde yer alan Türkmen Birliklerinden Fatih Sultan Mehmet Tugay’ı, El Bab’ın doğusunda ele geçirdiği Battuşiye köyünde Türk Bayrağı dikti.

Sabah Gazetesi’nden Uğur Yıldırım’ın haberine göre, El Bab’ın DEAŞ’tan temizlenmesinin ardından sınır hattında da askeri hareketlilik sürüyor. Operasyonun devam ettiği bölgelere çok sayıda askeri araç ve iş makineleri gönderilmeye devam ediyor. Elbeyli ilçesinden Suriye’nin Çobanbey ve El Bab tarafına çok sayıda askeri araç gönderildi. ÖSO güçleri ile PYD / PKK’li teröristler arasında zaman zaman sıcak çatışmalar yaşanırken, El Bab’ın doğusundaki Battuşiye köyünde ise ÖSO, rejim güçleriyle karşı karşıya geldi.

Suriye’nin haber ajansı SANA da, TSK’nın Menbiç’te Suriye askerlerinin bulunduğu bölgeyi vurduğunu, çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu öne sürdü.

Kamupersoneli.net