Gündem

Rapor Alacaklar ve Rapor Yazacak Doktorlar Hakkında Yeni Gelişme! Herkesi İlgilendiriyor

İstanbul’da özel bir hastanede görevli olan doktor 12 Temmuz 2016 tarihinde Viranşehir Adliyesi’nde şoför olarak görevde bulunan kişiyi muayene etti.

Ancak  10 gün rapor yazma yetkisi bulunan doktorun 11 günlük iş göremezlik raporu hazırlaması sonrasında adliye personeli aldığı raporu çalıştığı kuruma teslim etti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Dahs sonra Şanlıurfa Adli Yargı Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı tarafından fazla rapor yazdığı öğrenilen doktor hakkında suç duyurusunda bulunulduğu açıklandı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı ise 10 gün yetkisi olan ancak 11 gün rapor hazırlayan doktor hakkında görevi kötüye kullanmak suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası kapsamına göre dava açtı.

Doktor savcılığa giderek ifade verdi ve;

“Rapordaki imza bana ait olabilir. Rapor verdiğim kişiyi tanımıyorum. Bizim 10 gün rapor verme yetkimiz vardır.

Sehven 11 gün yazılmış olabilir. Sekreter raporu imzalamış biz de imzalamış olabiliriz. Suçlamayı kabul etmiyorum” dedi. 

Ayrıca doktor gelecek günlerde hakim karşısına çıkacak. 

Bir Yorum

  1. Doktor bilmez mi onu mahkumlar uyanıklık yapmıştır sadece doktor değil devletin bünyesinde çalışan tüm memurlar bilir bunu kesin mahkum un 1 gün daha fazladan izin almak için yaptığı karalama kampayasıdır

  2. Doktor haklı. Çünkü sehven yapılmış bir işlem olması muhtemel..40 satır 40 katırın bir anlamı yoktur