Gündem

Sokağa çıkma yasağında 10 Mayıs Anneler günü için bu Pazar bir ilk olacak!

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı 10 Mayıs tarihinde, yaklaşık 50 gündür evlerinde kalan 65 yaş üstü vatandaşlar sokağa çıkabilecek. İkametlerinin dışına çıkamayacak olan vatandaşlara 4 saatlik hava alma izni verilecek. 65 yaş üstü vatandaşlar, mahallelerin dışında çıktığında ise uyarılacak.

BİR İLK YAŞANACAK

Uzun bir süredir hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağında bu hafta ilkler yaşanacak. Alınan karar kapsamında 65 yaş üzeri vatandaşlar ve 20 yaş altı vatandaşlar belirlenen gün ve sürelerde, bulundukları ikametlerde olmak koşuluyla dışarıya çıkabilecek.

PAZAR GÜNÜ 4 SAAT İZİN

İçişleri Bakanlığı’nın göndermiş olduğu genelge kapsamında sokağa çıkması kısıtlanan 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlar, (ihtiyaç duyulursa refakatçilerle) 10 Mayıs Pazar günü saat 11.00 ila 15.00 arasında sokağa çıkabilecek. Sokağa çıkan vatandaşların maske kullanması zorunlu olacak.

14 yaş altı çocuklar ise 13 Mayıs Çarşamba 11.00 – 15.00 saatleri arasında dışarıya çıkabilecekken, 15 yaş üstü olan çocuklar 15 Mayıs Cuma günü 11.00 – 15.00 arasında dışarıya çıkabilecek.

Sokağa çıkma yasağında 10 Mayıs Anneler günü için bu Pazar bir ilk olacak!

YASAK 8 MAYIS 00.00’DA BAŞLIYOR

İçişleri Bakanlığı’nın 81 ile göndermiş olduğu genelge kapsamında büyükşehir statüsünde olan iller bu hafta sokağa çıkma yasağına tabi tutulacak. 23 büyükşehir ve Zonguldak ilinde uygulanacak olan sokağa çıkma yasağında sadece 10 Mayıs tarihinde 65 yaş üstü vatandaşlar günde 4 saat hava alma iznine çıkabilecek. Sokağa çıkma yasağına tabi tutulan iller şu şekilde:

“Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ve Zonguldak”