Gündem

Son Dakika Biden'den İade Konusunda Açıklama : " Gülen'i Teslim Edebiliriz …"

Başbakan Yıldırım ve Biden Ortak Basın Toplantısı düzenliyor. Biden : ” Bugün Türkiye’ye bakınca bu inanılmaz , affedilmez saldırının, Türkiye’nin demokrasinin zedelenmesi için harekete geçirilmesinden dolayı üzüntümü belirtmek istiyorum. Bu saldırıda aynı zamanda Cumhurbaşkanı ve Başbakan’da öldürmek istenmişti. Sayın Başkan Obama bugün benim Türkiye’ye gelmemi istedi. Bununla dünyaya bizim iki ülke arasındaki ilişkilere son derece önem verdiğimizi tüm dünyaya göstermemizi istedi. Biz Türk halkının müttefiki olarak, biz ABD olarak Türkiye’yi her zaman bu özellikle de darbe girişimi karşısında tam olarak desteklemektedir.

Türkiye ve Türk halkı herhangi bir şekilde yardım isterse biz bunu sağlamaya devam edeceğiz. ABD 15 Temmuz’daki hareketleri derhal kınadı. Obama Destekleri kınayan ilk başkanlardan birisiydi. Hatta olayların devam ettiği sürede belirtmişti. Olaylar devam ederken, biz bunların gerçek olup olmadığını anlayamadık, internet oyunu olup olmadığını anlayamadık. Başbakan’ın parlementodaki yerini ziyaret ettiğim zaman, beton parçalarını, delinmiş tavanları gördüm. Hatta sizin (Yıldırım) ofisinize kadar yürüdüm. Çok şükür siz orada değildiniz. Bombaların düştüğü yerlerde bu bombalar Türkiye demokrasisinin kalbine düşmüştü.

Eğer Onlar Bir Kaç Metre Uzağa Düşmüş Olsaydı

Eğer onlar bir kaç metre uzağa düşmüş olsaydı. Jetlerin attıkları ya da helikopterlerin parlemento üzerinde ateş etmeleri sonucunda bombalar ve kurşunlar başka yerlere isabet etseydi kimbir kaç kişi ölmüş olsaydı. Sizin yardımlarınızla, parlementoda durmakta ısrar etmeniz, parlementodaki milletvekillerinin orada olması, sizlerin kararlılığını gösterir. Bu ihanetle sadece parlemento zedelenmedi, Türk halkının güvenlik hissi de yaralanmış oldu. Tüm Türk halkı zedelenme yaralanma duygusunu yüreğinde hissetti.

Cumhurbaşkanı’nın Başkente Gelişini Tüm Dünya Gördü

Tüm dünya bunu seyrederken Cumhurbaşkanı’nın başkente geldiğini ve bu cesareti gösterdiğini gördü.Cumhurbaşkanı’nın cep telefonunundan yaptığı çağrı sonucu Türk Halkı sokaklara döküldü. Amerika çok üzgündür. Bizi etkileyen Türk halkının cesaretine hayran kaldık. Onlar Tankların önünde durdu, tankların üzerine çıktılar. Siz onlara şehit diyorsunuz biz büyük kahramanlar ve vatanperverler diyoruz. Dolayısıyla ben Türkiye’nin tüm halkına, hayatını kaybedenlerin ya da yaralananların ailelerine ve sevdiklerini başsağlığı dilemek istiyoruz. Biz sadece onların kahramanlıklarını alkışlamakla kalmıyoruz. Aynı zamanda onların demokrasiye olan bağlılıklarını alkışlıyoruz.

CANLI YAYIN

Gülen’i Teslim Edebiliriz

Biz darbeyi derhal kınadık. Darbe teşebbüsünden önce olduğu gibi hala Türkiye hükümeti ve halkıyla omuz omuzayız. Türkiye halkının , kusura bakmayın ama ABD’den daha iyi dostu yoktur. Bizden daha iyi arkadaşı yoktur Türk milletinin. Biz her zaman ortak değerlerimiz ve ortak güvenliğimiz için birlikteyiz. Bu olaydan sorumlu olanları size getirmek için her şeyi yapacaktır. Bizim için önemli olan yasalar vardır.  Sayın Başbakan anlıyorum sizin yoğun hisleriniz var. Biz iş birliği yapıyoruz. Biz Türkiye yetkilileriyle iş birliği yapıyoruz. Bizim hukuk uzmanlarımız, şu anda Türk meslektaşları ile birlikte çalışıyorlar. Onlar delilleri inceliyorlar. Amerikan mahkemelerine bu belgelerin takdim edilmesi lazım. Suçluların teslimi anlaşmasına göre bu belgelerin teslim edilmesi lazım bu şekilde Gülen’i teslim edebiliriz.Ve ilave bilgiler aldıkça bunları işleme koyacağız.

Başbakan Yıldırım, Fetullah Gülen’in Türkiye’ye iadesine ilişkin, “Cezalandırılmak üzere ülkemize iadesi süreci hızlandırılabilirse, buradaki işbirliğimiz artarak devam ederse, Türk milletinin bu konudaki üzüntüsü, bu konudaki hayal kırıklığı da çok hızlı bir şekilde müspete dönecektir

ABD yönetimi, hem Sayın Obama hem Sayın Joe Biden açıkça bu darbeyi bugün de, bundan önceki dönemde de tasvip etmediklerini ve ‘demokrasiye yapılan bir hareket olduğunu’ ifade etmiştir. Bizim için geçerli olan budur, bunun dışındaki değerlendirmeler mutlaka halk arasında vardır, bu bir algıdır. Bu algıyı düzeltmek için zaten buradayız, bir aradayız. Eminim ki bu terörist başının iadesine yönelik süreçlerin sağlıklı işlemesi, vatandaşlarımızın zihnindeki bu algıyı da kısa sürede olumlu hale dönüştürecek, böylece var olan dostluğumuz daha artarak devam edecektir.” dedi.


Kamupersoneli.net | Ankara