Gündem

Taşeron İşçilerin Kadro Geçiş Başvuruları Başlıyor

Uzun bir süredir üzerinde çalışılan taşeron işçilerin kadro düzenlemesi geçtiğimiz günlerde yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile resmiyet kazanmıştı. Kamu kurumlarında çalışan binlerce taşeron işçisi bu kararname ile çalıştıkları kurumlarda kadroya geçme hakkı kazandı. Kadroya geçiş hakkı taşeron işçilerin kadrolara alınması için başvuru yapmaları gerekiyor. İşte detaylar,

TAŞERON İŞÇİLERİN KADROYA ALINMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı tarafından uzun bir boyunca taşeron işçilerinin kadroya alınmasına ilişkin hazırlanan düzenleme üzerinde çalışıyorlardı. Söz konusu düzenleme 24 Aralık tarihinde 696. sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yayımlandı. Yayımlanan KHK’ya göre, yurt genelinde bulunan kamu kurumlarında çalışan yüzbinlerce kamu işçisine çalıştıkları kurumlarda kadroya geçme hakkı verildi. 

Peki kadroya geçme hakkı kazanan taşeron işçilerin neler yapması gerekiyor?

BAŞVURULAR YILBAŞINDAN HEMEN SONRA BAŞLIYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu kadro hakkı kazanan taşeron işçilerin başvuru sürecinde yapmalarına gereken işlemlere ilişkin bazı açıklamalar yapmıştı. Bakan Sarıeroğlu konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamasında, taşeron işçilerin kadro başvurularının 2 Ocak tarihinde başlayacağını bildirmiş ve 10 gün boyunca başvuruların alınacağını vurgulamıştı. 

12 Ocak tarihinde sona erecek kadro başvuruları, altveren şirketlere değil çalışılan kurumlara yapılacak. Başvuru sırasında, alt işverende kayıtlı işçi bilgileri başvuru yaptıkları idareler tarafından elektronik ortama aktarılacak. Ayrıca, kadro hakkı kazanan taşeron işçiler, çalıştıkları işveren şirketlere herhangi bir evrak yada feragat belgesi vermeyecekler. 

SULH SÖZLEŞMESİ YAPILACAK

Kamu kurumlarında istihdam edilecek işçiler kadroya geçişleri nedeniyle çalıştıkları idareler ile sulh sözleşmeli yapacaklar. İşçilerin yapacakları bu sözleşme kapsamında herhangi bir hak kaybına uğramayacaklardır. Ayrıca konu ile ilgili önemli bir noktada sulh sözleşmeleri kurum idareleriyle yapılacak olup bu sözleşmeler alt işveren şirketlerine karşı işçinin haklarından vazgeçmesi anlamına gelmeyecek. Şirketler sulh sözleşmesine taraf olmayıp bundan yararlanmayacaklar.

Kamupersoneli.net – ANKARA

 

Bir Yorum

  1. Geriye kalan kitlerin alınması adaletin eşit davranmasını istiyorum derhal adalet yerini bulsun kitlerinde hakkı yıllardır bekliyorlar kitlerin bir kısmı alındı bir kısmı kaldı onlarında en kısa zamanda alınmasını Ocagın 2de kitlerinde kadroya geçişi sağlanmalı sayın büyüklerim sesimizi duyun bir zahmet

  2. Ptt çalışanıyım bu dünyanın öbür dünyası olduğunu kimse unutmasın.

  3. 15 temmuzda meydanlari bekleyen bizler sucumuz KİT calisani olmakmi bu adaletsizlik