Gündem

Trafik denetiminde akılalmaz olay! Görevli hâkim sahte plaka ile yakalandı! Sebebi ise şaşırttı

Yaklaşık değeri 2 milyon TL lüks araçla seyir halinde olan hakim rutin trafik kontrolünde sahte plakalarla yakalandı.

HAKİM SAHTE PLAKALARLA YAKALANDI

Diyarbakır’da görevli hâkim Mesut Karadağoğlu Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğüne yaptığı başvuruda aracını trafikten çektikten sonra sahte plakalarla kullanmaya devam ettiği tespit edildi.

Önce 23 LK 333 plakasıyla, bir süre sonra da 06 HZS 67 plakayı aracına takarak trafiğe çıktığı ve lojmandan çıkıp Adliye binasına giderken seyir halindeki hâkim rutin trafik denetimi yapan polis ekiplerince durduruldu.

HAKİMİN FOYASI ORTAYA ÇIKTI

Araç ile plaka sorgulaması birbirini tutmayınca hâkimin foyası da açığa çıktı. Plaka ve aracın birbiriyle uyumsuz olması nedeniyle yapılan ayrıntılı incelemede lüks aracın kısa süre önce hâkim Mesut Karadağoğlu tarafından trafikten çekildiği tespit edildi.

PLAKALARIN İKİSİ DE SAHTE ÇIKTI

Tutanak tutan polisler, hakim hakkında “Resmi belgede sahtecilik yapmaktan” suç duyurusunda bulundu. Soruşturmada hâkim Mesut Karadağoğlu’nun adına kayıtlı lüks aracı iki yıl önce noterden başka bir kişiye devrini yapmış olmasına rağmen kullanmaya devam ettiği bildirildi. Aracın vergi, sigorta, muayene ve diğer masraflarının çok yüksek olması nedeniyle de kendi isteğiyle trafikten çektiği, ancak çektiği bu süre zarfında aracı kullanmaya devam ettiği kaydedildi. Hakim hakkında

 

5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. HSK 2’inci Dairesi de hâkim hakkında sahtecilik suçundan idari soruşturma başlattı. 

Bir Yorum

  1. Ceza almaz hatta ödül olarak İstanbul, yada izmire tayini Çıkar milyon rüşvet alanları oluyoruz da feza alanları görmedik, hak hukukmu kaldı güzelim, ülkem de..

  2. Hakkındaki soruşturma derinlessin idari deyil adlı takip başlatılsin basın konuyu takip etmeli