Gündem

TSK ve ÖSO Afrin'in 750 Metre Uzağına Konuşlandı!

Türk Silahlı Kvuvetleri ve Özgür Suriye Ordusu güçleri tarafından sınır güvenliğinin sağlanması adına Afrin’in terör örgütlerinden temizlenmesi adına 20 Ocak 2018 gününde başlatılan Zeytin Dalı Harekatına son hız devam edildiği gelen bilgiler.

harekatın 50’inci gününde Afrin kent merkezine yaklaşan ve hakim tepeleri kuştan TSK ve ÖSO güçleri ilerleyişine devam ediyor. Kent merkezinde bulunan tepelere konuşlanan TSK ve ÖSO güçleri havadan ve karadan olarak ateş altına alındığı ifade edildi.

Hakim tepelerde konuşlanan TSK ve ÖSO Afrin kent merkezinin kuzey tarafında ise mesafede 750 metreye kadar inildi. Azez ile Afrin arasında bulunan yolu kontrol altına alan TSK ve ÖSO Afrin kent merkezinde bulunan 750 metrelik mesafelere ulaşmış durumda. Afrin’in kuzey girişinin ent şekilde görüldüğü kontrol noktalarında ÖSO güçleri Afrin yönüne kimsenin ilerleyişine izin vermiyor ve bu alanda saldırılara anında karşılık vererek engel oluyorlar.

Afrin kent merkezinin kuzey girişinde ise teröristlerin kara harekatına karşı olarak farklı önlemler aldıkları görüldü. Yerel kaynakların binalarının çatılarında bulunan kesin nişancıların Afrin kent girişinde hendekler ve kazılı olan toprak siperlerin bulunduğu ifade edildi.

Ayrıca Afrin sokaklarında sessizliğin hakim olduğu ifade edilirken sivil halkın terör baskısından kurtulmak için TSK ve ÖSO’nun oluşturabileceği harekata kolaylık sağlamak adına kentten ayrılmaya devam ediyorlar.

Kamupersoneli.net I ANKARA