Gündem

TSK’da Yeni Dönem: Harici Kıyafet Değişikliği

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde bir süredir devam eden çalışmaların ardından yeni bir döneme geçildi. Söz konusu çalışma, diğer ordular ve yurt dışındaki uygulamalar dikkate alınarak yapıldı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler, NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Orgeneral Tod Wolters ile perşembe günü bir araya geldiğinde, misafir komutanı Genelkurmay Karargâhı’nda törenle karşılamıştı. Daha önceki törenlerde şapka takan Orgeneral Güler’in, bu törende bere kullandığı görüldü.

TSK’da Yeni Dönem: Harici Kıyafet Değişikliği

Karacılarda Şapka Yerine Bere

Milli Savunma Bakanlığınca getirilen uygulamada artık “karacılar”, bazı törenler dışında, “harici kıyafet” olarak adlandırılan resmi üniformada şapka yerine “bere”, Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeli ise “kayık kep” kullanacak.

Berenin Rengi Tankçılarda Siyah Komandolarda Mavi

Çalışmanın onaylandıktan sonra üniforma ile haki renkte bere kullanılmasına yönelik değişiklik, kıyafet yönetmeliğinde yayımlanarak uygulanmaya geçirildi. Daha önce eğitim kıyafetinde kullanılan bere, resmi üniformalarda da kullanılmaya başlandı. Haki olarak kararlaştıran berenin tankçılar tarafından siyah, komandolar tarafından mavi ve Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli tarafından bordo olarak kullanılacağı bildirildi.