Gündem

Tuzla'daki Yangın Sonrası Bazı İller İçin Korkutan Uyarı: Yağacak Olan Yağmura Dikkat

İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Hüseyin Toros Tuzla’da meydana gelen yangın ve patlama ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

YAPILAN AÇIKLAMA

Toros konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamalarında yangının nereden çıktığı ve yanan maddenin ne olduğunın son derece önemli olduğunu ifade ederek şöyle devam etti:

“Yanan kimyasal, zaten endüstri bölgesinde kimya içerikli bir fabrika olduğunu anlıyoruz. Yangından çıkan bu parçacıklar, gazlar insan sağlığına son derece zararlı. Bu tür yangınlarda asla ‘duman altı’ dediğimiz yani yangından çıkan dumanların olduğu bölgede insanların öncelikle pencerelerini kapatmaları, mümkünse o bölgeyi terk etmeleri gerekiyor”

Yangının çok büyük olması sebebiyle çok fazla parçacığın atmosfere yayıldığını ifade eden Toros solunan parçacıkların solunum sistemimiz ile vücudumuza rahat bir şekilde girerek, başta solunum sistemi olmak üzere kalp damar ve beyne kadar varan hastalıklara sebep olabileceğini vurguladı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Hüseyin Toros’un açıklamaları şöyle oldu:

“Batılı bir rüzgar hakim, İzmit bölgesi ve daha sonra da ormanlık bölgeler üzerinde hareket ediyor çıkan duman. Bölgede Cuma günü yağış bekleniyor. Atmosferde asılı kalan parçacıklar yağışla beraber o bölgelerde yer yüzüne düşecekler. Cuma günü yağan yağmurda o bölgede mümkün mertebe yağmur altında kalmamak son derece önemli. Atmosferdeki kalıntılar insan sağlığı için zararlı olabilir”