Gündem

Venezuela Dışişleri Bakanından Türkiye'ye övgü: Ekonomilerimiz de birbirini tamamlıyor!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, diplomatik ilişkilerin 70. yılında ikili iş birliğini görüşmek ve anlaşmalar imzalamak üzere bulunduğu Venezuela’da Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir araya geldi. Venezuela’daki görüşmelerinin çok faydalı geçtiğini ve iki ülke arasında çok iyi anlaşmalar imzalandığını da vurgulayan Çavuşoğlu, “Türkiye, sadece pandemi zamanında değil her zaman Venezuela’nın ve Venezuela halkının yanındadır” diye konuştu.

Çavuşoğlu, Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza ile ticaretten tarıma, inşaattan sağlık alanına, eğitimden turizme kadar birçok alanda iki ülke arasındaki iş birliğini ele aldıklarını belirterek, “Bugüne kadar iyi işler yaptık ancak daha iyisini yapmalıyız” dedi.

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Türkiye’ye kendince övgüler dizdi. Jorge, kendi ülkesinin battığını, halkın marketlerin önünde kuyruk oluşturduğunu ve karne ile gıda alabildiğini, enflasyonun Yüzde 2 milyonu bulduğunu unutup şu sözleri söyledi;

‘’Venezuela ve Türkiye halkları karakter olarak birbirine benziyor. Çok fazla ortak noktamız var. Ekonomilerimiz de birbirini tamamlıyor’’ dedi.

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”tr” dir=”ltr”>❝Venezuela ve Türkiye halkları karakter olarak birbirine benziyor. Çok fazla ortak noktamız var. Ekonomilerimiz de birbirini tamamlıyor❞<br><br>Mevlüt Çavuşoğlu&#39;nu Caracas&#39;ta ağırlayan Venezuela Dışişleri Bakanından Türkiye&#39;ye övgü</p>&mdash; euronews Türkçe (@euronews_tr) <a href=”https://twitter.com/euronews_tr/status/1295988787949056000?ref_src=twsrc%5Etfw”>August 19, 2020</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>