Gündem

Yeni infaz yasası ile tahliye edilen adam oğlunu öldürüp cesedini yakmak istedi!

Denizli’nin Pamukkale İlçesi’nde bu sabah saat 06:00 sularında bir cinayet vakası ortaya çıktı. Daha önceden, kızını kaçırmak isteyen birini öldürdüğü gerekçesiyle cinayetten 10 yıldır cezaevinde yatan bir adam, yeni infaz yasası ile tahliye edildi.

47 yaşında ki E.K adında ki katil zanlısı, kızını kaçırmak isteyen adamı öldürdüğünü ama aslında bu cinayeti oğlunun işlemesi gerektiğini söyledi. Oğlunun işlemediği cinayeti kendisi işlediği için 10 yıldır cezaevinde yattığını söyleyen adam, karakoldaki ifadesinde, bu anlattıklarını gerekçe göstererek oğlunu çekişle öldürdüğünü ve cesedini yakmak isterken yangına sebep olduğunu itiraf etti.

Mustafa K. İsminde ki oğlunu öldüren adam, itirafı sebebiyle gözaltına alındı. Mustafa K.’nın cansız bedeni Pamukkale Üniversitesi Adli Tıp morguna kaldırıldı.

İFADESİ KAN DONDURDU

Emniyete götürülen zanlı, ilk ifadesinde oğlunu 10 yıl önce işlediği cinayet yüzünden öldürdüğünü iddia etti. Zanlı ifadesinde, “10 yıl önce kızımı kaçırtan şahsı öldürdüm. Cinayeti oğlumun işlemesi gerekiyordu. Onun yüzünden 10 yıldır cezaevinde hapis yatıyorum” dediği öğrenildi.

İNFAZ YASASIYLA TAHLİYE EDİLMİŞ

E.K.’nın cezaevinden şartlı tahliye olduğu, 10 gündür kaldığı evde oğlu ile sürekli tartışıp kavga ettikleri ileri sürüldü. Yaklaşık 10 yıldan bu yana cezaevinde olan şahsın geçtiğimiz günlerde çıkan infaz yasası ile tahliye edildiği ve tekrar oğlunun yanına geldiği belirtildi.