İş İlanları

İşkur Üzerinden Yayımlanan Dosyalama, Danışma ve Büro Memuru Alım İlanları (Lise, Önlisans ve Lisans Mezunu)

Çok sayıda kurum ve firma personel alım ilanlarını Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımladıkları ilanlar ile adaylara duyuruyorlar. Bu kapsamda İşkur’un internet sitesi üzerinden yayımlanan ve adaylar tarafından oldukça ilgili gören bazı pozisyonlarda ki personel alım ilanlarını haberimizde derledik. 

Söz konusu alım ilanlarını belirtilen pozisyonlarda yayımlanan ilanların derlemesi olup tek bir kurum ya da şirket tarafından yayımlanmamıştır. 

KADROLARA DAİR DETAYLAR

Türkiye İş Kurumu’nun internet sitesi üzerinden yayımlanan personel alım ilanlarında Dosyalama Memuru, Danışma Memuru ve Büro Memuru kadroları için toplam 1802 alım ilanı bulunuyor. Bu alımların çok büyük bir kısmı Büro Memuru pozisyonuna yapılıyor. Kadrolara dair detaylar şu şekilde,

Büro Memuru (Dış Ticaret) kadrosu için 5, Büro Memuru İdari İşler kadrosu için 7, Büro Memuru (Genel) kadrosu için 1494, Danışma Memuru kadrosu için 96 ve Dosyalama Memuru kadrosu için ise 200 alım ilanı bulunuyor. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Haberimizin başında belirttiğimiz gibi söz konusu alım ilanların çok büyük bir kısmı özel sektör firmalarınca yayımlanıyor. Alım ilanlarına başvuru yapacak adayların ise bu firmalar tarafından yayımlanan başvuru koşullarına haiz olmaları gerekiyor. 

Bu başvuru koşulları firmadan firmaya farklılık göstermekle birlikte alım yapılacak kadronun gerekliliklerine göre belirleniyor. Bu koşulları genel hatlarıyla sizlerle paylaşıyoruz. 

Türk vatandaşı olmak, Görevini yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak, En az lise mezunu olmak (bu koşul çoğu kurum ve firma tarafından farklı olarak belirlenir.), askerliğini yapmış olmak veya tecilli olmak, firmalar tarafından belirtilen yaş aralığında bulunmak, vardiyalı çalışma sistemine ayak uydurabilmek, alım yapılacak ilde ikamet ediyor veya edebilecek olmak. Bu şartların yanı sıra firmalar adaylardan eğitim şartı, çalışma sistemi ile alakalı özel şartlar isteyebilirler. 

Başvuru yapacak adaylardan ayrıca güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucunun olumlu olması talep ediliyor. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

İşkur üzerinden yayımlanan personel alım ilanlarına başvuru yapacak adayların öncelikle kurumun internet sayfasına üye olması gerekiyor. Üyelik işlemlerini tamamlayan adaylar aşağıda yer alan bağlantı aracılığıyla ilanlara ulaşabilirler. İlanlara ulaşmak isteyen adaylar bağlantıya tıkladıktan sonra açılan sayfada yer alan Meslek kısmına hangi kadro için yayımlanan ilanlara bakmak istiyorlarsa o kadronun adını yazıp ara butonuna basabilirler.