İşkur İş İlanları

Personel Alımı Güncel İş ilanları! İŞKUR Tarafından Hava Limanı Yolcu Hizmetleri Görevlisi Alımı yapılacaktır

Antalya Ve Aydın hava limanlarında, yolcu hizmetleri görevlisi departmanında görevlendirilmek üzere 6 personel alımı yapılacaktır. İŞKUR üzerinden yayınlanan iş ilanına göre, en az ilköğretim mezunu olarak, ramp departmanında yolcu bagajları-uçak yükleme-ramp hizmetlerinde çalışabilecek personel alımı yanısıra, enaz lisans mezunu olarak yabancı dil bilgisi olan, bilgisayar kullanabilen hava limanı yolcu karşılama personeli alımları yapılacaktır. Yayınlanan her bir iş ilanı içeriğinde başvuru şartları farklıdır. 

Hava limanı personel alımı ile ilgili yapılacak başvurular, İŞKUR’un resmi sayfasından veya en yakın şubeye gidilerek bizzat yapılmaktadır. 

Aşağıda, İŞKUR’un hava limanı yolcu hizmetleri görevlisi olarak yayınlanan iş ilanları bulunmaktadır. İş ilanlarına ulaşabilmeniz ve başvuruda bulunabilmeniz için ilan altında link belirtilmiştir.

BAŞVURU LİNKİ>>>

https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=3119

HAVA LİMANI YOLCU HİZMETLERİ GÖREVLİSİ NE İŞ YAPAR?

Meslek Tanımı Nedir?

-Havalimanı Yolcu Hizmetleri Görevlisi, kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, gelen ve giden yolcuların bilet ve bagaj işlemlerini yürütme, pasaportlarını kontrol etme, yolcuları uçağa alma, gelen yolcuları karşılama, uçuş sonrası mesajları çekme ve kayıp bagaj işlemlerini yapma bilgi becerisine sahip nitelikli kişidir.

Görev ve İşlem Basamakları :

Havalimanı Yolcu Hizmetleri Görevlisi, işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gerekliliklerine uygun olarak:

Check-In öncesi hazırlık işlemlerini yapmak (gidiş),

Yolcuyu karşılama, yolcunun bilet ve pasaport kabul işlemlerini yapma, bagaj kabul işlemlerini yapma, yolcuya seyahat ve uçuş belgelerini teslim etme, yolcuya uçuş ile ilgli bilgi verme, yolcu manifestosonu hazırlama, yolcu bilgi listesini (PIL) hazırlama gibi giden yolcunun Check-In işlemlerini yapmak,

Boarding araç ve gereçlerini kontrol etmek,

Boarding anonsu yapmak,

Mesajları göndermek,

Trip-file (uçuş dosyası) hazırlamak,

Gelen uçakla ilgli mesajları incelemek,

Park pozisyonunda hazır bulunmak,

Transfer ve transit yolcu işlemlerini yapmak,

Gen-Dec’in (Genel Bildirge) ilgili birimlere dağıtılmasını sağlamak,

Kayıp bagaj ile ilgili işlemleri yapmak,

Hasarlı bagaj ile ilgili işlemleri yapmak,

Eksilmiş bagaj ile ilgili işlemleri yapmak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Kaynak: Hava Limanı Yolcu Hizmetleri Görevlisi Mesleği Nedir, Nasıl Olunur?