JSGA Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Eğitim Öğretim Yönetmeliği Yayımlandı
26 Ağustos 2017 tarihli Resmi Gazete'de, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Enstitüsünün akademik ve yönetim birimlerinin kuruluş, görev, yetki, sorumlulukları ve çalışma esasları ile Enstitü tarafından yürütülen lisansüstü eğitim-öğr
26 Ağustos 2017 tarihli Resmi Gazete'de, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Enstitüsünün akademik ve yönetim birimlerinin kuruluş, görev, yetki, sorumlulukları ve çalışma esasları ile Enstitü tarafından yürütülen lisansüstü eğitim-öğretim ve diğer eğitim faaliyetlerini düzenlemek amacıyla yönetmelik yayımlandı.
Enstitü Faaliyet Alanları
* Teşkilatın ihtiyaç duyduğu alanlarda lisansüstü eğitim-öğretim yapmak
* Akademi için öğretim elemanı yetiştirmek
* Teşkilatın ihtiyaç alanlarına yönelik yönetici adayı personel yetiştirilmesi için kurs, sertifika ve diğer eğitim programlarının oluşturulması ve uygulanmasını Akademi Araştırma ve Eğitim Merkezleri Müdürlüğü ile koordine içinde planlamak ve yürütmek
* Bilimsel araştırma, inceleme ve yayın faaliyetlerinde bulunmak
* Akademik danışmanlık hizmetleri yapmak
* Bilimsel toplantı, sempozyum, konferans, seminer, çalıştay ve benzeri faaliyetleri düzenlemek
* Başkanlığın emirleri doğrultusunda diğer akademik çalışmaları yapmak.
Programlara Başvuru Şartları
Enstitüdeki yüksek lisans ve doktora programlarına hangi lisans ve yüksek lisans programından mezun olanların başvurabileceği, ilgili ana bilim dalı başkanlığının teklifi üzerine Enstitü Kurulunun kararı ile belirlenir ve müteakip maddelerde geçen esaslar göz önünde bulundurularak işlem yapılır.
Tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarına lisans öğrenimini tamamlamış veya lisans öğrenimlerinin son yarıyılında olan adaylar başvurabilir. Doktora programlarına tezli yüksek lisans öğrenimini tamamlamış veya tezli yüksek lisans öğrenimlerinin son yarıyılında olan adaylar başvurabilir.
Tezsiz yüksek lisans programı hariç, aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıt yaptırılamaz ve devam edilemez.
Başvuruların Değerlendirilmesi
Öğrenci seçimine ilişkin ilk değerlendirme, değerlendirme komisyonu tarafından Enstitüye zamanında ulaştırılan müracaat evrakları üzerinden yapılır.
İlk değerlendirmeden geçen adaylar değerlendirme sınavına alınır. Sınavda liyakat, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu ile konulara ilişkin bilgi düzeyleri, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade etme ve muhakeme yeteneği konuları değerlendirilir.
Değerlendirme komisyonu, değerlendirme sınavında adayları yüz tam puan üzerinden değerlendirir. Her üyenin yüz tam puan üzerinden vermiş olduğu puanların aritmetik ortalaması alınarak adayların değerlendirme notları tespit edilir.
Değerlendirme sınavında en az elli (50) puan alan adaylar başarılı sayılır.
Değerlendirme sınavı yazılı veya sözlü olarak yapılabilir.
Bu Yönetmelik esasları çerçevesinde belirlenen başarı sıralamasına göre lisansüstü programlara kayıt hakkını kazanan adayların listesi yedekleri ile birlikte Enstitü Yönetim Kurulu kararı ile kesinleşir.
Başarı sıralamasında eşit puana sahip adayların önceliklerinin belirlenmesinde sırasıyla ALES, mezuniyet not ortalaması ve yabancı dil puanı yüksek olanlar tercih edilir.
Bakmadan Geçme





