Personel Alımı

5 Devlet Kurumuna KPSS Puanıyla 124 Memur Alımı Yapılıyor!

Kamu kurumları kendi internet siteleri aracılığıyla ya da DPB’nin internet sayfası üzerinden yayımladıkları ilanlar ile ilgili birimlerinde görevlendirmek üzere memur alımı yapmaya devam ediyorlar. 

Bu haberimizde 5 farklı devlet kurumu tarafından Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla yayımlanmış ve Kamu Personeli Seçme Sınavı puan sıralamasına göre başvuruların yapılacağı memur alım ilanlarının detaylarını derledik. 

MEMUR ALIM İLANLARI DEVAM EDEN DEVLET KURUMLARI

İlgili birimlerin de görevlendirmek üzere personel alımı yapacağını açıklayan 5 kurum arasında, Hazine Müsteşarlığı, İçişleri Bakanlığı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı yer alıyor. 

GENEL OLARAK KADRO DETAYLARI

Devlet memuru alımı yapacağını açıklayan kamu kurumları tarafından alım yapılacak kadrolar arasında, üniversitelerin çeşitli bölümlerinden mezun olmuş adayların başvuru yapabileceği Uzman Yardımcılığı kadrosu ve Denetçi kadroları yer alıyor. 

Uzman Yardımcılığı ve Denetçi kadrolarına başvuru yapacak bölümler kurumlar tarafından belirlenirken biz haberimizde genel olarak bu bölümleri sizlere aktarıyoruz. İktisat, Maliye, Hukuk, Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Matematik, İstatistik, Sosyal Bilimler alanları, Elektrik-Elektronik, Elektronik, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Uçak Mühendisliği, Uzay Mühendisliği.

DEVLET MEMURU OLMAK İÇİN GEREKLİ GENEL ŞARTLAR

Kamu kurumalarında, devlet memuru olmak isteyen adayların bazı genel şartlara haiz olmaları gerekiyor. İsmini açıkladığımız ve alım yapacağını açıklayan bu beş kamu kurumda, personel alımlarında, adayların devlet memur alımı genel şartlarını taşımalarını istiyor. İşte devlet memuru alımlarında aranan genel şartlar,

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak ve görevlerini yapmasına engel akıl sağlığı bulunmamak. 

Bu şartların yanı sıra bu beş kurumun da ortak olarak ilanlarında yer verdiği, 35 yaşından büyük olmamak şartı da, başvuru şartları arasında yer alıyor. 

KPSS Şartı

Genel şartlarını aktardığımız personel alım ilanlarında yer alan diğer önemli bir şartta KPSS şartı. Bu beş kurum KPSS puan esasına göre yayımladıkları ilanlarında adayların KPSS’den belirli bir puan almış olmalarını istiyor. 

Bu şarta göre, İçişleri Bakanlığı, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı KPSS baraj puanını 70 olarak açıklarken Hazine Müsteşarlığı da KPSS’den 75 puan almış olma şartı arıyor. Savunma Sanayii Müsteşarlığı ise yayımladığı ilanında KPSS şartını 85 olarak açıkladı. 

BAŞVURU SÜREÇLERİ

Yukarıda alım yapacak kurumları, alım yapılacak kadroları ve alımlara ilişkin genel şartlarını aktardığımız memur alım ilanlarına başvuru süreci devan ediyor. 

Söz konusu memur alım ilanlarına başvuru yapacak adaylar aşağıda vermiş olduğumuz bağlantıları kullanarak kurumlar tarafından yayımlanan kadro detaylarına ve özel şartlara dair bilgilere erişim sağlayabilirler.