Personel Alımı

Adalet, Sağlık ve İçişleri Bakanlığı 1600 Kamu Personeli Alımı Yapıyorlar

Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı kadrolarında personel açığı bulunan birimlerinde görevlendirmek üzere kamu personeli alımı yapacaklarını açıkladılar. 

Adalet Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak olan alımlar bu bakanlıkların kendilerine ait internet siteleri üzerinden adaylara duyurulurken İçişleri Bakanlığı kamu personeli alım ilanı DPB’de yayımlandı. 

İlanlarda yer alan kadro detayları ve diğer ayrıntıları sizlere aşağıda aktarıyoruz. 

3 FARKLI BAKANLIĞI 1600 KAMU PERSONELİ ALIMI YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı bir duyuru ile 1527 Başasistan alımı yapacağını duyurdu. Yayımlanan ilana göre söz konusu alım ilanına başvuru süreci 31 Aralık tarihinde sona erecek. 

İçişleri Bakanlığı DPB aracılığıyla yayımladığı kamu personeli alım ilanında, İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam etmek üzere 72 kamu personeli alımı yapılacağı ilan edildi. Alımlar bilişim personeli pozisyonuna yapılacak. 

Adalet Bakanlığı İstanbul Adliyesi’nin internet sayfasından yayımlanan alım ilanında KPSS şartı olmadan 1 Tercüman alımı yapılacağı aktarıldı. 

KAMU PERSONELİ ALIM İLANLARINA BAŞVURU KOŞULLARI

Bu üç bakanlık tarafından yayımlanan kamu personeli alım ilanına başvuru yapacak adayların Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan koşullar ile ilanlarda yer alan özel koşullara haiz olmaları gerekiyor. 

Bu başvuru koşulları arasında aşağıda yer alan maddeler bulunuyor. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Alım yapılacak kadroya göre belirlenmiş öğrenim şartını karşılamak, vatandaşların yardım taleplerini değerlendirmek üzere yapılacak hane ziyaretlerine engel herhangi bir kronik hastalığı ve mazereti bulunmamak, kamu haklarından mahrum olmamak, sosyal iletişim becerisine sahip olmak, Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, İlan edilen kadro için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak. Yaptırılacak güvenlik soruşturması sonucunda göreve başlamasında bir sakınca bulunmamak.

Bir Yorum