Personel Alımı

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü KPSS 2018/1 İle 39 Kamu Personeli Alımı Yapıyor

ÖSYM’nin resmi web adresi üzerinden KPSS 2018/1 merkezi atama tercih kılavuzunun yayımlanmasıyla beraber kamu kurum ve kuruluşlarına alınacak olan personel sayıları belli olmuştu.

Bu detaylara göre; Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü’nün KPSS 2018/1 merkezi atama kapsamında 39 kamu personeli alımı gerçekleştireceği belirtildi.

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILACAK?

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü’ne alım yapılacak olan kadrolar ise;

“Memur, tekniker, avukat, mühendis, veteriner” olarak belirtildi.

HANGİ İLLERDE ALIM YAPILACAK?

Söz konusu Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğüne alım yapılacak olan kamu personellerinin;

“Ankara, Adana, Ağrı, Bingöl, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, İstanbul, Sakarya, Sivas, Van, Yozgat, Sakarya” bölgelerinde görevlendirileceği belirtildi.

GENEL ŞARTLAR NELER?

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü kamu personeli alımı için başvuru yapacak olan adayların bazı şartlara haiz olmaları gerekiyor.

Ayrıca kadrolar için tercih yapacak olan adaylar kadroların belirtildiği tablolardaki nitelik kodlarına göre şartlara haiz olmalarına dikkat etmeleri gerekiyor.

Söz konusu adayların; “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya tecilli olmak. 657 sayılı Kanunun 53. Maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla görevine devamlı yapmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile engelli bulunmamak, Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucu olumlu olmak” şartlarına uyumlu olmaları gerekiyor.

BAŞVURU SÜRECİ

KPSS 2018/1 merkezi atama kapsamında Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü kamu personeli alımı için başvuru yapacak olan adaylarda başvurularını ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine giriş yaparak gerçekleştirmeleri gerekiyor.