Personel Alımı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Personel Alım İlanına Başvurular Başladı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz haftalarda Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi üzerinden yayımladığı ilanında kendi bünyesinde görevlendirmek üzere kamu personeli alımı yapacağını ifade etmişti. 

Söz konusu ilana başvurular başladı. Bu kapsamda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı kamu personeli alım ilanı hakkında genel şartları ve başvuru detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

BAŞVURULAR BAŞLADI

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı kamu personeli alım ilanına başvurular 12 Mart 2018 tarihi itibari ile başladı. Söz konusu ilana başvurular 23 Mart 2018 tarihinde sona erecektir. Adaylar başvurularını Gümrük ve Ticaret Bakanlığının resmi web adresi üzerinden gerçekleştireceklerdir. Adaylar alımı yapılacak olan gümrük, ticaret ya da Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığından yalnızca birisi için başvuru yapacaklardır.

GENEL ŞARTLAR

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı kamu personeli alım ilanına başvuru yapacak olan adayların bazı şartları taşımaları gerekmektedir. Bu şartlara haiz olmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Buna göre ilana başvuru yapacak olan adaylarda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından “657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesindeki şartları taşımak, en az 4 yıllık lisans eğitimi veren Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak, ÖSYM tarafından 21-28 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından başvuru kılavuzunda belirtilen puan türleri kapsamında en az 70 puan almış olmak, ön başvuru tarihinden geçerli olmak kaydıyla, Almanca, Fransızca veya İngilizce dillerinin birinden YDS’den en az (C) seviyesinde belgeye veya dil yeterliliği bakımından buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan belgeye sahip olmak, Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak, Erkek adayların askerliğini yapmış, erteletmiş olmak veya askerlikle ilişiği bulunmamak” şartları aranmaktadır.

20 ADET KAMU PERSONELİ ALINACAK

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruda hangi kadrolarda kamu personeli alımı yapılacağı da ifade edildi. Bu kapsamda Gümrük birimi için 9, Ticaret birimi için 9, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı için 2 olmak üzere toplam 20 Gümrük ve Ticaret Uzman Yardımcısı kadrosu için personel alımı yapılacaktır.

Başvuru Kılavuzu İçin TIKLAYIN.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA