Personel Alımı

Kamuya Kütüphane Memuru, Hizmetli, İtfaiye Eri ve Zabıta Alımı Yapılıyor

5 farklı kamu kurumu Devlet Personel Başkanlığı ile Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımladıkları alım ilanları ile personel alımı yapacaklarını ilan ettiler. 

KPSS Şartsız, 50 KPSS puan şartıyla ve 70 KPSS puan şartıyla yayımlanan alım ilanlarında yer alan kadrolara dair bilinmesi gerekenler şu şekilde,

HANGİ KADROLARDA ALIMLAR YAPILACAK?

DPB ve İŞKUR üzerinden personel alım ilanı yayımlayan kurumların KPSS şartlarına göre alım yapacakları personel detayları şu şekilde;

KPSS Şartı Olmadan Yayımlanana Alım İlanları

3 farklı kamu kurumu yayımladıkları ilanla ile KPSS şartı olmadan personel alımı yapacaklarını duyurdular. Bu kurumlar İstanbul Kadıköy Belediyesi, İstanbul Tuzla Belediyesi  ve Burdur Belediye Başkanlığı. Yayımlanan ilanlara göre Burdur Belediyesi itfaiye eri, büro elemanı, temizlik işçisi, şoför, operatör ve çeşitli kadrolarda işçi alımı yapacak. 

İstanbul Kadıköy Belediyesi Şoför, İş Makinesi Operatörü, Elektrikçi, Demirci, Boyacı, ve 5 farklı meslek grubundan usta alımı yapacağını açıklarken İstanbul Tuzla Belediyesi ise yayımladığı alım ilanında Temizlik Personeli, Hizmetli, Taşıma Personeli, Bilim Merkezi Personeli, Bilgi Evleri Sorumlusu Öğretmen, Kütüphane Personeli, Büro Personeli ve Teknik Personel alımı yapacağını duyurdu. 

50 KPSS Puan Şartıyla Yayımlanana Alım İlanı

Edirne Enez Belediyesi yayımladığı bir ilan ile KPSS’den en az 50 almış adayların başvurularının kabul edileceği İtfaiye Eri, Zabıta Memuru ve Ekonomist alımı yapacağını açıkladı. 

70 KPSS Puan Şartıyla Yayımlanana Alım İlanı

İstanbul Fatih Belediyesi yayımladığı bir ilan ile Zabıta Memuru alımı yapacağını duyurmuştu. Lisans mezunu adayların başvuru yapabileceği 30 Zabıta Memuru alım ilanına ilgili KPSS puan türünden en az 70 almış adaylar başvuruda bulunabilecekler. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Bilindiği üzere kamu kurumları tarafından yayımlanan personel alım ilanlarına başvuruda bulunmak için adayların sahip olmaları gereken bazı özellikleri olması isteniyor. Bu koşullar eğitim, KPSS; deneyim, sertifika, yaş şartı gibi koşullardan meydana geliyor. Kurumdan kuruma hatta aynı kurum içinde farklı kadrolar için yayımlanan ilanlardan ilanlara farklılık gösteren bu şartları sizlerle paylaşıyoruz. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, alım yapılacağı pozisyon için belirlenen eğitim şartını sağlamak, varsa deneyim, sertifika ve belge şartlarını sağlamak, görevini düzenli yapmaya engel teşkil edecek sağlık sorunu bulunmamak, kurum tarafından belirlenen yaş aralığında bulunmak, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak ve erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak (askerlik görevini yapmış olmak, yapmış sayılmak veya muaf tutulmak. Varsa KPSS puan şartını sağlamak.