Personel Alımı

KPSS'li KPSS'siz Gişe Personeli, Postacı, Büro Personeli ve Yurt Yönetim Memuru Alım İlanlarına Başvurular Nasıl Yapılır?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurtkur (KYK) ile Posta Ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT) yayımladıkları ilanlar ile çok sayıda pozisyonda personel alımı yapacaklarını açıklamışlar. 

İki kurum tarafından yayımlanan personel alım ilanlarında ise 6 bin 220 personel istihdamı yapılacağı açıklanmıştı. 

Yayımlanan bu ilanlarda alım yapılacak kadroları ve detaylarını sizler için derledik. 

ALIM YAPILACAK KADROLAR

KYK tarafından yayımlanan personel alım ilanında 6 farklı pozisyonda 1120 personel alımı yapılacağı açıklandı. Söz konusu ilana göre kurum, 463’ü kadın 293’ü erkek olmak üzere toplam 756 adet sözleşmeli Yurt Yönetim Memuru,  162 Diyetisyen, 44 Psikolog, 162 Büro Personeli, 81 Destek Personeli (Şoför) alımı yapacağını duyurdu.

PTT tarafından yayımlanan personel alım ilanlarında ise kurumun toplam 5000 personel alımı yapacağı ve alımlarda adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı talep etmediği belirtildi. PTT tarafından yayımlanan personel alım ilanında ise 6 pozisyonda alım yapılacağı bildirildi. Yayımlanan ilanda yer alan kadro detayları şu şekilde, Uzman yardımcısı(250), Mimar (20) Mühendis (200), Avukat (82), Gişe ve büro görevlisi (2625), Tekniker (200), Postacı (1623)

GENEL BAŞVURU KOŞULLARI

Bilindiği üzere kamu kurumları memur alım ilanlarına başvuru yapacak adaylardan bazı koşulları sağlamalarını isterler. Kamu kurumları tarafından belirlenen bu koşullarda tüm adaylardan öncelikle Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan şartlara haiz olmaları istenirken adaylardan ayrıca alım yapılacağı ilan edilen pozisyonların gerekliliklerine göre belirlenen şarları taşımaları istenir. 

Bu iki kurum tarafından yayımlanan koşulları ana hatlarıyla siz okuyucularımıza aktarıyoruz. Ayrıca ilanlarda yer alan tüm özel koşulları da haberimizin altında bulunan bağlantılar aracılığıyla ulaşabilirsiniz. 

Türk vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, . Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, İlan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak, Yaptırılacak güvenlik soruşturması sonucunda göreve başlamalarında bir sakınca bulunmamak.

KPSS şartıyla alakalı olarak KYK personel alım ilanına başvuru yapacak adaylardan en az 70 KPSS puanı talep ederken PTT adaylardan KPSS puanı talebinde bulunmuyor. 

İLANLARA BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

KYK personel alım ilanına başvuru yapacak adaylar başvurularını 18 Mayıs 2018 saat 23.59’a kadar (http://basvuru.gsb.gov.tr) internet adresi üzerinden elektronik olarak yapacaklardır. 

PTT personel alım ilanına başvuru yapacak adaylar başvurularını 14-18 Mayıs tarihleri arasında www.ptt.gov.tr ve http://ik.ptt.gov.tr internet adresleri üzerinden elektronik olarak yapabileceklerdir.