Personel Alımı

KPSS Puanı Olmayan Adaylar Dikkat! 5 Belediye Memur Alımı İçin İlan Yayımladı

Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımlanan kamu personeli alımı için 5 farklı ilan yayımlandı. 

Söz konusu bu alım ilanlarında farklı eğitim seviyelerinden mezun adaylar arasından çok sayıda kamu personeli alımı yapılacağı bildirildi. İlanlarda ayrıca adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı puan şartı aranmayacağı ilan edildi. İşte o personel alım ilanları

KPSS ŞARTSIZ KAMU PERSONELİ ALIM İLANI

İŞKUR aracılığıyla yayımlanan kamu personeli alım ilanları Bartın, İzmir, Karabük, Muğla ve Malatya’da yer alan kamu kurumlarınca yayımlandı. Söz konusu bu alım ilanlarında en az lise mezunu olmak kaydıyla çok sayıda pozisyonda kamu personeli alımı yapılacağı açıklandı. 

Söz konusu alım ilanlarında yer alan kadro detaylarına göre alımlar; Büro Personeli, Tesis Görevlisi, Antrenör, Kanun Sanatçısı, Şoför, Çeşitli Meslek Dalları için Usta, Acil Tıp Teknisyeni, Yaşlı Bakım Elamanı, Farklı Kadrolar için İşçi, Mimar, Arkeolog, Sanat Tarihçisi, Veri Hazırlama Uzmanı ve Koordinatör kadrolarına yapılacak. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

İŞKUR üzerinden yayımlanan ve sizlere detaylarını paylaştığımız bu personel alım ilanlarına başvurular şahsen yapılacak. Aşağıda yer alan ilan metinlerinde yer alan başvuru evraklarını tamamlayan adayların kurumların ilan metinlerinde yer alan adreslerine başvurularını bizzat yapacaklar. 

İlanlara son başvuru tarihleri ise her kurum için farklılık göstermekte. 

BAŞVURU YAPACAK ADAYLARDAN TALEP EDİLEN BAŞVURU KOŞULLARI

Bilindiği üzere kamu personeli alım ilanlarında adaylardan iki farklı alanda başvuru koşullarına haiz olmaları istenir. Bu başvuru koşullarının ilki Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan başvuru koşullarından oluşur ve tüm adaylardan talep edilir. Özel başvuru koşulları ise kadroya göre belirlenir ve her bir kadro için farklılık gösterir. 

Bu genel ve özel başvuru koşulları arasında, ” Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Belediyeler tarafından yayımlanan ilanlarda yer alan pozisyonlar için belirlenen eğitim şartını sağlamak, varsa deneyim, sertifika ve belge şartlarını sağlamak, görevini düzenli yapmaya engel teşkil edecek sağlık sorunu bulunmamak, kurum tarafından belirlenen yaş aralığında bulunmak, işe alım sürecinde yaptırılacak olan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak ve erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak (askerlik görevini yapmış olmak, yapmış sayılmak veya muaf tutulmak. ” yer alır. 

Bir Yorum

  1. Kardeşim hep lise diyosunuz diğerleri bu memleketin Cocu degilmi

  2. Malatya yeşilyurt belediyesini aradım.Belgeleri sordum adam bana zaten o 3 kişi hali hazırda var dedi zaten iskurla almislarmismis.Hakkımı haram ediyorum.