Personel Alımı

Milli Eğitim Bakanlığı (TYP) Personel Alımı 2018

Milli Eğitim Bakanlığı, TYP kapsamında okullarda görevlendirmek üzere 80 bin personel alımına yönelik olarak ilan yayımlamaya devam ediyor.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan açıklamada TYP kapsamında Milli Eğitim Bakanlığına 80 bin personel alımı yapılacak denilmişti.

Buna yönelik olarak okulların temizlik, bakımları ve onarımları ile güvenlik görevlisi personel alımları için 60 bin kişinin İl MEB müdürlüklerine aktarılacağı duyurulmuştu.

PEKİ HANGİ İLLERDE ALIMLAR DEVAM EDİYOR?

MEB TYP Kapsamında alım yapılacak olan iller ise şöyle;

“Iğdır, Erzurum, Karaman, Karabük, Erzurum, Tunceli” olarak duyuruldu. Ancak yeni ilanlar geldikçe illerde değişiyor ve kadro sayıları ona göre belirtiliyor.

BAŞVURU DETAYLARI NELER?

Başvuru detayları ise şöyle;

TYP kapsamında personel alımı için başvuru yapacak olan vatandaşların bazı şartları taşımaları gerekmektedir. Bu bağlamda vatandaşların öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları gerekiyor. Bunun yanı sıra vatandaşların 18 yaşı doldurmuş veya daha büyük olmaları gerekirken emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmamaları, öğrenci olmamaları gerekmektedir. Ayrıca açıköğretim öğrencisi olan vatandaşların başvuru yapabilecekleri de belirtildi.

Vatandaşlar aşağıdaki link üzerinden ‘ara’ butonuna tıklayarak TYP ilanlarına ulaşacaklardır. Bunun yanı sıra adaylar İŞKUR’un resmi web adresine girdiklerine “Toplum Yararına Programlara (TYP) Başvurmak için tıklayınız.” sekmesine tıklayarak başvurularını yapabilirler.

Bir Yorum

  1. Sozde d.bakir ayin birinde basliyodu . Ertelenmis . Bir ay yakin ertelendi bence adaletli bir liste yontèmi olacagindan hic emin degilim

  2. Ben iki aydır basrumu yapmışım neden bukadar geç sonuçlanır