Personel Alımı

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü Kamu Personeli Alım İlanı

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, DPB üzerinden yayımladığı bir ilan ile kamu personeli alım yapacağını duyurmuştu. 

KPSS şartı olmadan başvuru yapılabilecek olan kamu personeli alım ilanı için açıklanan kadrolar ve talep edilen başvuru koşullarını siz okuyucularımıza aşağıda aktarıyoruz. 

ALIM YAPILACAK KADROLARA İLİŞKİN DETAYLAR

Devlet Personel Başkanlığı’nın iş ilanları sayfası üzerinden yayımlanan kamu personeli alım ilanında tek bir kadrodan 15 kamu personeli alımı yapılacağını duyurdu. 

Sözleşmeli Bilişim personeli pozisyonuna yapılacak kamu personeli alımlarında toplam 15 personel istihdamı sağlanacak. İlana KPSS puanı olan adaylar KPSS puanlarıyla başvuru yapabilecekleri gibi KPSS puanı ibraz etmeyen adayların KPSS puanları 70 olarak hesaplanacak. 

BAŞVURU KOŞULLARI

DPB’de yayımlanan sözleşmeli kamu personeli alım ilanına başvuru yapacak adayların, ”657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımaları, Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden mezun olmaları isteniyor.” 

İlana başvuru yapacak adaylardan sağlanması talep edilen diğer koşullar ise şu şekilde,

Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda ücret tavanı iki katını geçmeyecekler için en az üç (3) yıllık, diğerleri için en az beş (5) yıllık mesleki tecrübeye sahip bulunmak, Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek, Erkek adaylar için muvazzaf askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya muaf veya ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

BAŞVURULAR NE ZAMANA KADAR DEVAM EDECEK?

Yukarıda yer alan başvuru koşullarını sağlayan adaylar söz konusu kamu personeli alım ilanına a, 16 – 24 Ekim 2018 tarihleri arasında başvurularını yapacaklar. Başvurular bakanlığın internet sitesi üzerinden e-Devlet şifresiyle elektronik olarak gerçekleştirilecek. 

Bir Yorum