Personel Alımı

TÜBİTAK KPSS Şartsız Kamu Personeli Alımı Yapıyor ! İlan DPB'de Yayımlandı

Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi üzerinden TÜBİTAK’ın bir ilanı yayımlandı. Yayımlanan ilanda RF Elektronik Destek/Taarruz Sistemleri, Radar Sistemleri, Anten Sistemleri, Elektromanyetik Sinyal Yayılımı, Sinyal İşleme konularında çalışarak, RF EH sistemlerin işletmesi ve sistemlere ait laboratuvar ve açık saha ölçüm, analiz, modelleme, geliştirme, test ve doğrulama süreçlerinin gerektirdiği çalışmalarını yapmak üzere personel alımı yapılacağı ifade edildi. İlanın detaylarına göre 7 personel alımı yapılacağı ve alımların Konya ilinde gerçekleştirileceği ifade edildi. İlana başvuru yapacak olan adayların 2 Ocak 2020 tarihine kadar başvurularını yapmaları gerekmektedir. 

İLANIN DETAYLARI

İlana başvuru yapacak olan adaylar başvurularını nasıl yapacak? Başvurular 2 Ocak’a kadar devam edecek. Adaylar başvurularını yapmak için “www.bilgem.tubitak.gov.tr” adresinden İş Başvuru Sistemine kayıt olacak ve başvuru için özgeçmiş oluştururken, istenilen tüm evrakın sisteme elektronik ortamda eklenmesi suretiyle başvurularını gerçekleştireceklerdir. 

Ayrıca başvurular ilan referans kodu üzerinden değerlendirilecektir. Adaylar, iş başvuru sisteminden ilan referans kodunu seçerek başvuruda bulunabileceklerdir. Referans kodu seçilmeden yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

ARANAN ŞARTLAR

TÜBİTAK BİLGEM İLERİ TEKNOLOJİLER ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ tarafından DPB aracılığı ile yayımlanan ilana başvuru yapacak olan adaylarda bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartlara haiz olmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Adaylarda aranan şartlar ise şu şekilde belirtilmiştir: 

a) Kamu haklarından yasaklanmamış bulunmak.

b) Erkek adaylar için, son başvuru tarihi itibariyle askerliğini tamamlamış, muaf veya tecilli olmak.

c) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalığı ya da bulaşıcı hastalığı bulunmamak.

d) Taksirli suçlar, kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş suçlar ile aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere; altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlarla, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, nitelikli hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, göreve ilişkin sırrı açıklama, Devlet sırlarına karşı suçlardan dolayı hükümlü bulunmamak. 667 sayılı KHK kapsamında terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak

Alanında doktora mezunu olanlardan, “Adaylarda Aranacak Genel Koşullar” bölümünün (e) maddesi koşul olarak aranmayacak olup, bu adayların sıralaması için kullanılacak aday puanı; doktora mezuniyet not ortalamasının %50’si, yüksek lisans not ortalamasının %10’u ve lisans not ortalamasının %40’ının toplamıdır (Bütünleşik doktora programından mezun olan adaylar ile yüksek lisansını yurtdışında yapan adaylar için lisans not ortalamasının %50’si ile doktora not ortalamasının %50’sinin toplamı dikkate alınacaktır).

TÜBİTAK tarafından yayımlanan ilanda iletişim bilgileri ise şu şekilde belirtildi:

İletişim Bilgileri:

Adres: Barış Mah. Dr. Zeki Acar Cad. No:1 PK: 74, 41470 Gebze / Kocaeli

E-Posta: bilgem.ik@tubitak.gov.tr

Telefon: 0 (262) 675 3548 / 3542 / 3517 / 3820

Başvuru Kılavuzu İçin TIKLAYIN.

BİR DİĞER İLAN YAYIMLANDI

TÜBİTAK tarafından yayımlanan bir diğer ilanda ise Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsünde Kısmi Süreli Aday Araştırmacı alımı yapılacağı ifade edildi. 

Bu ilana başvuru yapacak olan adaylar başvurularını en geç 26 Aralık’a kadar yapacaklardır. Adaylar başvurularını “kariyer.sage.tubitak.gov.tr” internet adresinden İş Başvuru Sistemine kayıt olmak sureti ile gerçekleştireceklerdir. 

İlanda adaylarda aranan şartlar ise şöyle belirtildi:

a) Kamu haklarından yasaklanmamış bulunmak.

b) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalığı ya da bulaşıcı hastalığı bulunmamak.

c) Taksirli suçlar, kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş suçlar ile aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere; altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlarla, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, nitelikli hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, göreve ilişkin sırrı açıklama, Devlet sırlarına karşı suçlardan dolayı hükümlü bulunmamak. 667 sayılı KHK kapsamında terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak.

d) Ayda en az 3 (3*8 saat = 24 saat), en fazla 10 (10*8 saat = 80 saat) gün görev yapmasına engel bir durumu olmamak (Kısmi zamanlı çalışma süresinin toplamı değerlendirilecektir. 8 saat 1 güne tekabül etmektedir).

Başvuru Kılavuzu İçin TIKLAYIN.