Kamu Personelleri

Aile Bakanlığı İle Görüştük: Görevde Yükselme Sonuçları Gecikecek

 Aile Bakanlığı’nın görevde yükselme sınavını iptal ettiği ve sınav paralarının iade edildiğini bazı internet sitelerinde haberler çıkmıştı. Konuyla ilgili hem Bakanlığın ana sayfasında hem de personel dairesinin sayfasında hiçbir haber ve duyuruya yer verilmemiştir.

Sınava Girmeyenlerin Parası İade Edilmiş
 

Görevde yükselme sınavına girmeyen 25-30 civarındaki kişiye paralarının iade edilmesine karar verilmiş olup sistemden kaynaklı bir hatadan da sınav sonucunu bekleyenlerin bazılarına da iade yapılmıştır. Söz konusu iadelerle birlikte Aile Bakanlığı’nın sınavı iptal edildiği haberleri yapılmıştır. Böyle bir durum söz konusu değildir.

***Konuyla ilgili olarak Bakanlık yetkilileriyle görüşme yaptık. Çok yoğun şekilde çalıştıklarını ancak FETÖ dolayısıyla yoğun olduklarını bu yüzden sonuçların açıklamasının biraz gecikeceği ifade edildi. Öncelikli olarak açığa alınan personellerin durumunu aradan çıkarmak istediklerini, görevde yükselme sonuçlarının buna bağlı olarak biraz daha gecikeceği söylendi. Sınav sonuçlarının açıklanmasını bekleyenlerin tedirgin olmasına gerektirecek bir durum söz konusu değildir.