Kamu Personelleri

Belediye İşçilerinin Memurluk Kadrosuna Geçirilmesi İçin MHP'den Kanun Teklifi

MHP Ankara Milletvekili Erkah Haberal, belediyelerde çalışan geçici işçilerin kadroya alınmalarına ve memurluk kadrolarına geçirilmelerine ilişkin bir kanun teklifi sundu. 

MHP Milletvekili Erkah Haberal tarafından verilen kanun teklifinin detayları şu şekilde,

BELEDİYE PERSONELLERİNE YÖNELİK KADRO TALEBİ

Milliyetçi Hareket Partisi Ankara Milletvekili Erkah Haberal, belediye personellerinin kadroya alınmalarına ilişkin daha önceden vermiş olduğu kanun teklifinin yenilenmesini istedi. MHP tarafından verilen kanun teklifine göre, taşeron işçilere kadro sürecinde elediyeler bünyesinde oluşturulan şirketlere geçirilen binlerce taşeron işçilerin kadroya alınmalarını içeriyor. 

MHP Ankara Milletvekili Erkah Haberal verilen kanun teklifinde yer alan maddeler şu şekilde;

Başta belediyelerimiz olmak üzere ülkemizde birçok kamu kurum ve kuruluşlarında geçici işçiler çalışmaktadır. Kamuda sağlıklı ve tutarlı bir personel polikası uygulanmamaktadır. Çeşitli dönemlerde çıkartılan kanunlarla sözleşmeli personel ve geçici işçiler kadrolara alınırken akabinde tekrar aynı statüde personel alımı yapılmaktadır. Gelecek kaygısı ile çalışan geçici işçiler çoluk çocuklarının rızkından ve geleceklerinden endişelidir. Geçici işçilerimizin sorunlarını gidermek için kadrolu statüde değerlendirilmesi sosyal devlet sorumluluğudur. Bu teklif yasalaştığında belediyelerde görev yapmakta olan geçici işçiler kadroya alınarak mağduriyetleri giderilmiş olacaktır. 

Kamupersoneli.net – NAKARA

Bir Yorum

  1. Harika olur.oylar mhp ye o zaman.Ak parti belediye taşeronlarını süründürüyor.bu iş olsun ülkücüyüm bundan sonra.hep mhp ye oylar.

  2. Biz çocukları okutalım emek versin çocuklar lisans mezunu olsun KPSS den 85 puan alsın boşta kalsın hak var hukuk var öbür dünya var

  3. Bu durumdan 696 sayılı KHK ile sürekli işçi kadrosuna geçenler yararlanamıyor geçici işçi kadrosu için verilen bir teklif eğer bu teklif kabul görür ise. 696 KHK ile geçenler daha da mağdur olacak 696 ya uymayıp geçici olarak alınanlar memur olacak… az düşünüp inceleyip veremiyorlarmı bu kanun tekliflerini.

  4. akp ve mhp zaten bu seçimde bunu göremediklereinden kaybettiler tüm personeler karşı partilere oy kullandılar şimdi istanbul seçimi dahi buna baglı aslında. ver işçi kadrosu al istanbulu veya sen hastaneye postaneye verdin kadroyu asıl işini yapana verdin gazı o gazda bitti araba kaldı yolda.