Kamu Personelleri

Devlet Kurumlarına Memur Alımlarında Uygulanan Yaş Şartı Kaldırılacak Mı?

Devlete bağlı kurumlar; Devlet Personel Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu veya kendilerine ait resmi internet sayfaları üzerinden yayımladıkları ilanlar personel alımlarına devam ediyorlar. 

Devlet kurumları tarafından yayımlanan ilanlarda ise adaylardan alım yapılacak unvana göre bazı koşulları taşımaları isteniyor. Bu koşular arasında adaylardan tarafından en çok eleştirilen ve mağdruiyete yol açtığı dile getirilen şartlardan biri ise yaş şartı.

Kamu kurumları tarafından yayımlanan çeşitli personel alım ilanlarına yaş şartı yüzünden başvuru yapamadığını dile getiren adaylar, bu koşulun kaldırılmasını ya da en azından esnetilmesini talep ediyorlar. 

Peki bu koşulun kaldırılması için yetkililer bir çalışma içerisinde olacaklar mı? Konu 2018 yılı içerisinde gündeme gelir mi? Tüm bu soruları Kamupersoneli.net olarak değerlendiriyoruz.

KONU İLE İLGİLİ TEK ADIM MHP MİLLETVEKİLİ ARZU ERDEM TARAFINDAN ATILDI

Kamu kurum ve kuruluşlarına personel alımlarında uygulanan şartından dolayı mağduriyet yaşadığını dile getiren adayların sesinin Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili Arzu Erdem TBMM’de yapmış olduğu bir konuşmasında dile getirmişti. MHP Milletvekili Arzu Erdem konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamasında 35 yaş şartının kaldırılması yönündeki talepleri dile getirmiş ve yaş şartının esnetilmesi yönünde çağrıda bulunmuştu.

”Kamuya personel alımlarında 35 yaş şartının esnetilmesi yine milletimizin taleplerindendir. Neden? Uzun seneler atamaları yapılmayan insanlar bekledikleri için yaşları ilerlemiş olduğundan dolayı yaşın en azından 1 2 yaş esnetilmesi yönünde de bir haklı talepleri bulunmaktadır.”

MALİYE BAKANI NACİ AĞBAL ŞEHİT YAKINLARI İÇİN YAŞ ŞARTININ ESNETİLECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Maliye Bakanı Naci Ağbal konuya ilişkin geçmiş dönemde yapmış olduğu açıklamalarında gazi ve şehit yakını atamalarında uygulanan 45 yaş şartının kaldırılacağını belirtmişti. Bakan Ağbal açıklamalarında normal adaylara uygulanan yaş şartı konusunda bir görüş bildirmemişti. 

BEKÇİ ALIMLARINDA İSTENİLEN ESNETİLME YAPILMADI

İçişleri Bakanlığı tarafından 2017 yılında gerçekleştirilen Çarşı ve Mahalle Bekçisi alım ilanlarına adaylar yoğun talep göstermişlerdi. Ancak ilana başvuruda bulunmak isteyip de bulunamayan aday sayısı da oldukça fazladır. Özellikle ilanlara başvurularda adaylarda aranan 30 yaş şartı ve ikamet şartı çoğu aday tarafından mağduriyete yol açtığından dolayı eleştirildi. 

Bekçi alımlarında istenilen 30 yaş şartı ise geçtiğimiz günlerde yayımlanan Resmi Gazete’de yer almış ve 31 olarak değiştirilmişti. Yapılan bu bir yaşlık esnetilme adaylar tarafından yeterli bulunmadı. Çoğu aday konuya dair yapmış olduğu yorumlarında yaş şartının en az 35 olmasını talep ederken bazı adaylar ise şartın tamamen kaldırılmasını istediler.

PEKİ 2018 YILINDA YAŞ ŞARTI KALDIRILACAK MI?

Haberimizin içeriğinde de belirttiğimiz gibi konu gündeme yalnızca Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili Arzu Erdem tarafından dile getirildi. Konuya ilişkin başka bir yetkili tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. 

Adayların sesleri olabilmek adına Kamupersoneli.net adayların yaş şartının esnetilmesi veya kaldırılması yönündeki taleplerini dile getiriyoruz. 

Sizlerde kamuya memur alımlarında, askeri personel alımlarında, polis alımlarında uygulanan yaş şartı konusunda ki görüşlerinizi haberimizi altına yorum olarak yazabilir ve görüşlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Kamupersoneli.net – ÖZEL Haber

Bir Yorum

  1. Bu konu türkiyede binlerce insanı mağdur etmektedir. Umutla girdiğimiz kpss ye 35 yaş sınırı konulması emeklerimizin heba olmasıdır malesef bu durumminsan hakkarına aykırıdır

  2. Sayın devlet büyüklerim ne olursunuz yaş şartı yükseltilsin. 01.12.1990 doğumluyum hiç bir şekilde uzman cavuşluk yada polislik için müracaat edemiyorum yardımlarınızı bizlerden esirgemeyin.

  3. 25 yıl prim ödeme şartı aranan ülkede 63 yaşında emeklilik söz konusu olursa en az 38 yaş sınırı olmalı. Bana kalırsa yaş sınırı hic olmamalı 70 yaşında çalışan insanların ülkeye kattığı değerleri görmezden gelemeyiz . Zira orası devlet dairesi kefeni giyene kadar çalışabilir insan. Özel sektörde yaşın 50 dedimi bitti işin .63 yaşında çalışıyorum demek hayal . Devlet bir düzenleme yapacaksa kamu ile özel sektöre ayrı ayrı el atmalı. Ya özel sektörde erken emeklilik şartı getirilmeli yada kamu kurumlarında yaş şartı kalkmali

  4. Bence yaş sınırı olmamalı ve en az orta okul mezunundan başlanmak gerekir çünkü o zaman türkiyede işsizlik kalkar

  5. Yas sarti kaldirilsin lutfen sinava girdigimiz donemde yas 33 ustune iki yil bekletiliyoruz yas 35 oluyor haksizlik giderilsin lutfen en azindan ogretmenler gibi 40 yas siniri olsun

  6. Arkadaşlar önümüz kpss sınav mhp milletvekili arzu erdem hanım sesimizi duyurun sınava girerken yaa yok da neden ise girerken var

  7. 45-50 yaş demek tecrube ve birikim demek bu tecrübeyi ve bilgiyi kısmen işlevsiz hale getirmenin gereği yok ben devletimi bu işlere çözüm uretirken gormeyi isterim ve ureteceklerini düşünüyorum israfın her türlüsüne karşiyız bizim kadim kültürümüzde bunu öğütler halkın taleplerine kayıtsız kalmanın bedeli olur oysa çözüm üretmek daha kolay bence!!!

  8. 45-50 yaş demek tecrube ve birikim demek bu tecrübeyi ve bilgiyi kısmen işlevsiz hale getirmenin gereği yok ben devletimi bu işlere çözüm uretirken gormeyi isterim ve ureteceklerini düşünüyorum israfın her türlüsüne karşiyız bizim kadim kültürümüzde bunu öğütler halkın taleplerine kayıtsız kalmanın bedeli olur oysa çözüm üretmek daha kolay bence!!!

  9. 45-50 yaş demek tecrube ve birikim demek bu tecrübeyi ve bilgiyi kısmen işlevsiz hale getirmenin gereği yok ben devletimi bu işlere çözüm uretirken gormeyi isterim ve ureteceklerini düşünüyorum israfın her türlüsüne karşiyız bizim kadim kültürümüzde bunu öğütler halkın taleplerine kayıtsız kalmanın bedeli olur oysa çözüm üretmek daha kolay bence!!!