Kamu Personelleri

GİB Gelir Uzman Yardımcılığı Sözlü Sınavına Katılacak Aday Listelerinin Güncellendiğini Duyurdu

Gelir İdaresi Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden Gelir Uzman Yardımcılığı sözlü sınavlarına dair bazı açıklamalarda bulundu. 

GİB söz konusu kadro için yapılan yazılı sınavda bazı soruların hatalı olduğunun tespit edildiğini açıkladı. Bu kapsamda yazılı sınav sonuçlarının yeniden hesaplandığını bildiren Gelir İdaresi Başkanlığı güncel listelerin yayımlandığını açıkladı. 

GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SÖZLÜ SINAV LİSTELERİ GÜNCELLENDİ

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan açıklama metninde, 2. Grup (Mühendislik) sınav sorularından 1 (bir) ve 3. Grup (İstatistik) sınav sorularından 1 (bir) sorunun hatalı olduğunun tespit edildiğini açıkladı. Bu çerçevede daha önceden ilan edilen listelerde değişiklik olduğunu ifade eden GİB, güncel listelerin kurumun web sayfası üzerinden ilan edildiğini açıkladı. 

GİB tarafından yapılan yazılı açıklama ve yayımlanan güncel listeler şu şekilde,

Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavının 2. Grup (Mühendislik) ve 3. Grup (İstatistik) Sonuçları Güncellenmiştir.

4 Ağustos 2018 tarihinde yazılı bölümü yapılan Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavına ilişkin süresi içinde yapılan itirazların Sınav Kurulunca değerlendirilmesi neticesinde 2. Grup (Mühendislik) sınav sorularından 1 (bir) ve 3. Grup (İstatistik) sınav sorularından 1 (bir) sorunun hatalı olduğu anlaşılmıştır. 

Söz konusu soruların her aday tarafından doğru cevaplandığı kabul edilerek her iki grup için de ayrı ayrı olmak üzere sözlü bölüme girecek adayların listesi güncellenmiştir. 

Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların sözlü sınav tarihleri ve yeri Başkanlığımız resmi internet sitesinde (www.gib.gov.tr) daha sonra yayımlanacaktır. 

Adaylar, puanlarını http://sinav.gib.gov.tr internet adresinden sisteme giriş yaparak öğrenebilirler.