Kamu Personelleri

İçişleri Bakanı Soylu'dan Polis ve Memur Alımı Açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Antalya’nın Kemer ilçesinde düzenlenen “İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürleri Hizmet içi Eğitim Semineri”ne katıldı. Burada bir konuşma yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu polis ve memur alımına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarında “Devletin elinde tek tuşa basarak ulaşabileceği kayıtları vatandaştan kağıt ortamında istemesi garabetine de yaptığımız bu değişiklik ile son verdik. Artık kağıtları eline tutuşturup da gelmenin bir anlamı olmayacak. Bu kanunu çıkartmadan önce de bu değişikliği yaptık ve uyguladık. Sebebi zaman, maliyet ve tasarruf açısından doğru adımları atabilmekti” ifadelerine yer verdi.

“CARİ ÖDENEK MİKTARI”

Personel alımları ve polis alımına ilişkin değerlendirmelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konu ile ilgili olarak “2018 yılı için cari ödenek miktarını bir önceki yıla göre yüzde 6, yatırım ödeneği miktarını ise yüzde 53,21 oranında arttırdığımızı ifade etmek istiyorum.

“KISA ZAMANDA GİDERMEK ÜZERE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR”

Personel noktasında sözleşmeli ve normal memur alımı yollarından kısa zamanda gidermek üzere çalışmalarımız devam etmektedir. Bin 200 civarında personelin bir kısmı başlamış, bir kısmı bu hafta sonuna kadar başlayacak. İş yükünün artmasıyla personel açısından da bir artışa gittik. Çok az daha bir personel ihtiyacımız karşılanması söz konusu olabilir ama bu bize 4 binin üzerinde polis tasarrufu sağlayacak. Gerek pasaporttan, gerek ehliyetten gerekse polisin elinde bulunan trafik tescilinin noterlere devrinden dolayı ciddi şekilde hem tasarruf hem de herkes kendi hizmetlerini yapabilecek kabiliyette olabilecek bir odaklaşmayı gerçekleştirecek.” dedi.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA