Kamu Personelleri

İŞKUR Genel Müdürü KÖKSAL’a Atama Mektubu

Atama bekleyen iş ve meslek danışmanları göreve yeni başlayan İŞKUR Genel Müdürü Sayın İsmet KÖKSAL’a hitaben yazdıkları mektupla  4 yıldır atamalarının yapılmadığını ve Maliye’de kadro talebi olduğunu belirterek yeni atamaların bir an önce yapılmasını istediler.

Adayların Sayın Genel Müdürümüze gönderdiği mektubu aynen aşağıda yayımlıyoruz. Sayın Genel Müdürümüze görevlerinde başarılar diliyoruz.

Sayın Genel Müdürüm;

“Öncelikle yeni görevinizin hayırlara vesile olması dileklerimizi ileterek bir konuyu arz etmek istiyoruz. Gelişen ve büyüyen bir o kadar da genç ve dinamik nüfusa sahip olan ülkemizin en büyük sorunu artık tartışmasız genç nüfustaki işsizlik oranlarının hızla yükselmesi olmuştur. Öyle ki son açıklanan resmi rakamlar baz alındığında bu oran %25’lere yaklaşmıştır. Bununla birlikte genel işsizlik oranlarımız ise %13’ü bulmuştur.
Büyük bir misyon alarak üstlenmiş olduğunuz göreviniz Türkiye’nin geleceği anlamında büyük ivmeler ve atılımlar gerçekleştirecek buna inanıyoruz. Bu anlamda işsizlik sorununun çözümü anlamında 2012 yılında hükümetimiz tarafından hayata geçirilen ve ülkemizin gençliğini kurtaracak olan İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI projesi herkesi umudu olmuştur.
Öyle ki 2012 Haziran / Temmuz döneminde işsizlik oranları %8’li rakamları görmüştür. Bunda bu proje kapsamında KPSS puanları ile atamaları yapılarak göreve başlatılan yaklaşık 3.900 İş ve Meslek Danışmanının payı büyük olmuştur.

Geldiğimiz durum itibari ile en son 2013 yılının Nisan ayında ataması yapılan aradan geçen 4 yıl boyunca atamaları yapılmayan yaklaşık 13 bin kişilik bir İş ve Meslek Danışmanı ordusu oluşmuştur. Son olarak İŞKUR’un 3.500 personel talebine ilişkin resmi yazısı Maliye Bakanlığı ile paylaşılmış fakat henüz Bakanlıktan kadro talebine olumlu ya da olumsuz cevap gelmemiştir.

Mevcut İŞKUR İl Müdürlüklerinde büyük özveri ile görev yapan elinden gelenin fazlasını ortaya koymaya çalışan şu an yaklaşık 3.400 İş ve Meslek Danışmanı arkadaşımız kurumun üstlendiği görevlere sayıların az olması nedeni ile yetişememektedir. Bu da yeni bir atamayı mecbur ve zaruri kılmıştır.

Fakat sendika temsilcilerinin sizleri ziyaretlerinde dile getirilen kurum içerisinde çalışan memurlardan İş ve Meslek Danışmanı sertifikası olanların öncelikle atamalarının yapılması talebi bizleri umutsuzluğa sürüklemekte ve üzmektedir. Dışarıda 13 bin dolayında işsiz, nitelikli bir çoğu da yüksek lisans mezunu olan ve atama bekleyen İş ve Meslek Danışmanı varken önceliğin KPSS puanları ile dışarıda bekleyen adaylara verilmesi hem kamu vicdanı açısından hem de İŞKUR’un üstlendiği misyon açısından daha doğru olacaktır. Aksi durum vicdanları yaralayacaktır.

Tabii ki yasal düzenlemeler içerisinde kurum içerisinde çalışan memurlardan da atamalar olması bizim de itirazımız olmayacak durumdur ama evlenememiş düzen kuramamış, toplumdan kendini soyutlamak zorunda kalmış yaklaşık 13 bin işsiz İş ve Meslek Danışmanının atanması daha önemlidir kanaatini taşıyor saygılar sunuyoruz.”

Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Atama bekleyen iş ve meslek danışmanlarına destek olduğunuz için teşekkúrler.İnşAllah artık sesimizin duyularak, en kısa zamanda atama haberlerini bekliyoruz.

  2. Kurumun yeni iş ve meslek danışmanına bizimde kuruma ihtiyacımız var.4 yıldır tek bir atama yapılmadı artik zamanı ISTIHDAM seferberliği deniliyor ama hala atamamışım yapılmaması seferberliğe ters

  3. Sesimizi duyurdugunuz için teşekkür ederiz.artık bizimde yuzumuz gulsun istiyoruz..

  4. İstihdam seferberliği ancak iş ve meslek danışmanı ataması ile anlam kazanır .4 yıldır bekleyen 15 bine yakın genç Mayıs ayında atama bekliyor

  5. 15 bın danışman 4 yıldır beklıyor.4 yıldır atama olmadı.2023 türkıyesi için atama şartttir.

  6. Yıllardır atama bekliyoruz. İnşAllah tez zamanda yüzümüz güler artık