Kamu Personelleri

Kamuya ait yıllık izin genelgesi kimleri kapsar? Rapor Alınabilir mi?

 YILLIK İZİNLER İPTAL, RAPOR ALINABİLİR Mİ?

Darbe girişimin ardından kamu personellerine yönelik de adımlar atılmaya başlandı. Yurt dışı yasağının ardından Başbakanlık genelgesiyle tüm kamu görevlilerinin yıllık izinleri kaldırıldı hatta izinde olanların bir an önce görevine başlaması gerektiği ifade edildi.                

KİMLERİN İZİNLERİ İPTAL?

Kamuda çalışan tüm kadrolu, sözleşmeli personellerin izinleri iptal. Asker, polis, hakim, savcı, doktor, mühendis, sosyolog, psikolog gibi bütün meslek gruplarının izinleri iptal ama öğretmenler yıllık izinde olmadığı için bu karar öğretmenler için geçerli değildir. Okul yöneticilerinin de izinleri iptal olmuştur. Kamuda çalışan taşeron personellerin de izinleride amirlerin yetkisindedir.
 

KAMU PERSONELİ RAPOR ALABİLİR Mİ?

Yaz dönemi olduğu için yıllık izinlerini kullanmakta olan ve kullanacak olan kamu personelleri, izinlerin durdurulmasıyla hastanelere rapor almak için koşacaktır. Kamu personellerinin rapor almasında bir sakınca olmamakla birlikte olağanüstü şartlar olduğu için uzun süreli rapor almak riskli olabilir. Genelgenin ardından Valiliklere ve Kaymakamlıklara da talimat gitmiş olabilir, yani doktorlar rapor vermek istemeyebilir. Elbette gerçek hasta olanlar vardır, bunların rapor alması kaçınılmazdır. 

Özetle; Olağanüstü şartlar olduğu için Hükümetin önlem için yurtdışı yasağı ve yıllık izinlerinin iptal kararının ilerleyen günlerde değişeceğini düşünmekteyiz. Kamu personelleri bu konuda anlayış gösterecektir. Her şey normale döndüğünde izinler de tekrar verilmiş olacaktır. Doğum izni, evlilik izni, ölüm izni vb. izinler de zorunlu olarak zaten alınacaktır. Hatta mazeret durumuna göre mazeret izinleri de verilebilecektir.
 

Bir Yorum

  1. Tüm kamu çalışanlarının izini iptal deniliyor genelgede. Kamuda çeşitli kanunlara tabii pek çok çalışan var ve tümünü de kapsar diye anlıyorum ben genelgeden. Sizin yukarıdaki taşeron işçilerle ilgili açıklamanız genelgeye uymuyor bence. Varsa bu konuda bir açıklamanız bizleri de aydınlatır mısınız?

  2. Yani taşeron işçi de olsa kamuda çalışıyor. Ve gönderdiğim soruyu neden göremiyorum acaba?

  3. Senelik izinlerin açılması en kısa nezaman açılacak maddi anlamda zar arap girdik peşin ödemeler yaptık bizim zararımız nolacak

  4. taşeron temizlik çalışanı olarak yaz tatili diye okuldan maaşsız sigortasız 2 ay süreli okuldan çıkarıldık ama sonuçta devletin kurumunda kamunun okulunda personeliz şimdi ne olacak bilgi verin sayın yetkili kişiler

  5. Izinlerin kaldirilmasi Erleride kapsiyomu illerde erler izin yapiyormus dogrumu

  6. Bu izinlerin iptali erleride kapsıyor mu? Bilgilendirirseniz sevinirim. Ağustos 4 de izne gidecektim nişan yapacaktım biletim ve diğer herşey hazır. Herşey tastamam. Aydınlatırsanız sevinirim.

  7. 4 ağustosta Annem ile hacca gidecektim. o kadar hazırlık. yazılalı 5 yıl oldu.bu sene çıktı izinler iptal oldu.

  8. Kırk yılda bir ilk defa yaz tatiline çıkacaktık izinleri elimizden aldınız lütfen yaz çıkmadan izinleri geri verin herkes tatil yapıyor biz yapamıyoruz lütfen ağustos başına izinler başlasın lütfen

  9. Halk Bankası personelinin normal yıllık izinleri kaldırılmış olup, ziraat bankası personeli normal yıllık izinlerini kullanmaktadır. Böyle bir ayırımın yapılmasının sebebi ise ziraat bankası müdürlerinin yıllık izinlerinin kaldırılması ile ilgili genel merkezden bize yazı ve talimat gelmedi demeleridir kurumlar arasında böyle bir ayrımcılık yapılması doğrumudur. ilgililere duyrulur.

  10. kamuda taşeron olarak çalışıyorm ağustos ayında düğünüm var izin hakkımız yok mu şimdi bilgi verirseniz çok sevinirim değerli arkadaşlar.