Kamu Personelleri

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) 180 Kamu Personeli Alımı Yapıyor

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi üzerinden Karayolları Genel Müdürlüğü 180 personel alımı için tercih kılavuzunun yayımlandığı ifade edildi. Söz konusu personel alımına ilişkin ÖSYM tarafından tercihler alınacak. 

Konu ile ilgili olarak KPSS 2018/3 kapsamında Karayolları Genel Müdürlüğü 180 sözleşmeli personel alımı yapacak. Adaylar KGM sözleşmeli personel alımı için tercihlerini 28 Mart 2018 tarihi ile 3 Nisan 2018 tarihi arasında ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi üzerinden yapacaklardır.

KADRO DAĞILIMI

15 TL TERCİH ÜCRETİ YATIRILACAK

Karayolları Genel Müdürlüğü 25 adet ön lisans, 155 adet lisan mezunu personel alımı yapacaktır. Adaylar bu kadrolar için yaptıkları tercihlerinin geçerli olabilmesi için Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından belirlenen bankalara 15 TL tercih ücretini yatıracaklardır. Tercih ücretleri yapılan tercihlerden sonra yatırılacağı için tercih ücreti yatırmak için son gün 4 Nisan 2018 olarak belirtildi. Tercih ücretlerinin hangi bankalara yatırılacağı hakkında detaylı bilgi için TIKLAYIN.

Ayrıca Karayolları Genel Müdürlüğü 180 personel alımına ilişkin bu kılavuzda lisans düzeyinde ilan edilen sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2016-KPSS Lisans); ön lisans düzeyinde ilan edilen sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için ise 16 Ekim 2016 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2016-KPSS Önlisans) girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekmektedir.

DPB’DEN DE DUYURU YAYIMLANDI

Tüm bunların yanı sıra Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan tercih kılavuzunun yanı sıra Karayolları Genel Müdürlüğü personel alımına ilişkin Devlet Personel Başkanlığı tarafından da bir açıklama yapıldı. Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan duyurunun detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. İşte DPB’den yayımlanan duyuru:

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda “657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 4 üncü maddesinin (B) fıkrası hükümleri ile 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar” a göre Genel Müdürlüğümüz Merkez ve Taşra teşkilatında istihdam edilecek 180 adet sözleşmeli personel pozisyonuna Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından doğrudan yapılacak merkezi yerleştirme ile personel istihdam edilecektir.

Başvuru yeri ve başvuru tarihleri:

Söz konusu yerleştirme işlemine dair duyuru ve ilgili kılavuzlar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nın internet sitesinde (http://www.osym.gov.tr) yayımlanmıştır. Adaylar tercihlerini 28 Mart 2018 – 03 Nisan 2018 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye göndereceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri, 3 Nisan 2018 tarihinde saat 23:59’da sona erecektir.

Yerleştirme işlemlerinin sonuçlanmasından sonra yerleşen adaylara ilişkin duyurular Genel Müdürlüğümüz internet sitesinde yayımlanacaktır” ifadelerine yer verildi. 

YERLEŞTİRMELER MERKEZİ OLARAK YAPILACAK

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan kılavuza göre Karayolları Genel Müdürlüğü personel alımına ilişkin yerleştirmeler merkezi olarak yapılacaktır. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde de yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır. 

Bir Yorum

  1. ya arkadaş 180 kişilik kadro mu olur! bu ne biçim iştir yazık günah 95ten aşağı kapatmaz 95 puan alan arkadaşlar bari atansın şimdiden hayırlı olsun onlara. ama 95 ten aşağı olanlar ne yapacak ölsünler mi :(