Kamu Personelleri

Memur Adayları Başbakan'dan Memur Alımı Müjdeleri Bekliyor

Memur Adayları Başbakan’dan Bugün Atama Müjdeleri Bekliyor

Memur olmak için can atan fakat atanamayan binlerce aday Başbakan Sn. Binali Yıldırım’dan bugün yapılacak TBMM Grup toplantısı sonrasında atama müjdesi bekliyor. Peki hangi kurumlar memur alımı yapıyor ? İşte detaylar…  Başbakan yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Sn. Numan Kurtulmuş, bakanlar kurulu toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı ve bakanlar kurulu gündemindeki konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Kamudan Atılacakların Bir Kısmı Belli Oldu ! Bugün Resmen Memurluktan Atılacaklar

670 ve 671 sayılı KHK’ların gündemde olduğunu dile getiren Numan Kurtulmuş, kamudan atılacak memurların bir kısmının belli olduğunu memurluktan atılacakların artık ünvanlarını kullanamayacaklarını dile getirdi.

EGM 10 bin Polis Alımı Daha Yapacak

Yine dün yapılan basın açıklamasında TSK bünyesine yapılacak pilot alımı ile ilgili açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, kısa zaman içerisinde TSK bünyesine pilot alımı yapılacağı ya da eski pilotları kazanma yoluna gidileceğini belirtti. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, EGM’nin 10 bin özel harekat polisi alımı daha yapacağını bununla ilgili alım süreci ve takvimin belirlendiğini de dile getirdi.

Adalet Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı da Personel Alımı Yapacak

Adalet Bakanlığı’na bağlı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 3 Bin 721 Sözleşmeli Personel alımı yapacak ilgili ilana başvurular Eylül’de başlıyor. Ayrıca Sağlık Bakanlığı’nın hali hazırda 13 bin kadrosu bulunuyor, Bakan Recep Akdağ, personel alımı için limiti arttırmak için Maliye Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğünü dile getirmişti.

Grup Toplantısından Müjdeli Haberler Gelir Mi?

Uzun zamandır atama bekleyen adaylar bugün yapılacak olan AK Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi toplantısında Başbakan Binali Yıldırım’dan personel alımı müjdeleri bekliyor. Başbakan Binali Yıldırım’ın öğretmen alımı ve polis alımı müjdeleri atama bekleyen adaylar tarafından sevinçle karşılanmıştı.  Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı personel alımı yapılacağını açıklamıştı. Adalet Bakanlığı ve EGM söz konusu alımlar için ilana çıktı, Sözleşmeli Öğretmen alımı için ise başvurular sona erdi ve adayları sözlü sınav heyecanı şimdiden sardı, MEB bünyesine yeni alımlar yapılacağı da biliniyor. 

Bir Yorum